Η ζάχαρη έχει αρχίσει να γίνεται μία από τις απαγορευμένες τροφές της σύγχρονης εποχής και αυτό, όχι, εξαιτίας των παραπάνω θερμίδων, που μπορεί να προσφέρει, αλλά κυρίως εξαιτίας του πόσο επιβλαβής μπορεί να γίνει για τον άνθρωπο.

Ανάμεσα στα πολλά για τα οποία «χτυπάνε» καμπανάκι οι επιστήμονες είναι ότι η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης συνδέεται στενά με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων. Ωστόσο, η ζάχαρη κρύβεται επίσης σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά ή τα αναψυκτικά. Επομένως, δεν αρκεί ο περιορισμός της ζάχαρης για παράδειγμα στον καφέ, εάν καταναλώνουμε καθημερινά επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές έρευνες συνδέουν τη ζάχαρη με τον καρκίνο. Σύμφωνα με το φαινόμενο Warburg, το οποίο αποκωδικοποίησαν οι επιστήμονες, τα καρκινικά κύτταρα διασπούν γρήγορα τα σάκχαρα και διεγείρουν την ανάπτυξη του όγκου, με άλλα λόγια ο πολλαπλασιασμός τους αυξάνεται ανάλογα με τη συσσώρευση της γλυκόζης. Αν θέλουμε λοιπόν καλύτερη υγεία το καλύτερο εάν δεν μπορούμε να κόψουμε τη ζάχαρη τελείως είναι τουλάχιστον να την περιορίσουμε.

Δες το βίντεο της εκστρατείας Sugar is Killing Us με σκοπό την ενημέρωση για τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης και την παρότρυνση για καλύτερες επιλογές τροφίμων. Γενικότερα, η καμπάνια αυτή με συστηματικές ενημερώσεις προσπαθεί να αναδείξει τον αρνητικό ρόλο, που παίζει η ζάχαρη στη διατροφή μας.

Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλος:

Διάβασε ακόμη:
Πώς να κόψεις τη ζάχαρη μια για πάντα σε 5 απλά βήματα αλλά και ένα γλυκάκι χωρίς ζάχαρη.