Από το καρπούζι δύο πράγματα πετάμε, τα κουκούτσια και τη φλούδα. Για τα πρώτα σας έχουμε ήδη πει ότι πρέπει να τα τρώμε, καιρός να δούμε γιατί και η φλούδα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη.

Η φλούδα του καρπουζιού, εφόσον στην καλλιέργεια του φρούτου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί φυτοφάρμακα, είναι κατάλληλη προς κατανάλωση. Μάλιστα, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο και κάλιο. Επίσης, το λευκό μέρος στη φλούδα του καρπουζιού είναι καλή πηγή φυτικών ινών, βοηθώντας την πέψη.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η φλούδα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα σε σχέση με τη σάρκα του καρπουζιού, όταν τρώγονται μαζί επιβραδύνεται η απορρόφηση της ζάχαρης στο έντερο και αυτό, βοηθάει στο να μην ανεβαίνει απότομα και το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Τέλος, η φλούδα του καρπουζιού περιέχει επίσης το αμινοξύ L-κιτρουλλίνη, που βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης.

Πώς μπορούμε να την καταναλώσουμε
Για αρχή μπορούμε να την προσθέσουμε σε smoothies, βάζοντας την με άλλα φρούτα και λαχανικά στο μπλέντερ. Επίσης, μιας και το καρπούζι ταιριάζει πολύ στη ντοματοσαλάτα, την επόμενη φορά αντί να βάλουμε μόνο σάρκα μπορούμε να έχουμε κομμάτια με σάρκα και φλούδα, ενώ το καρπούζι με τη φλούδα του μπορεί να ψηθεί και στο BBQ, και να γίνει πολύ νόστιμο!

Ένας αγαπημένος μας μεζές με τη φλούδα είναι και το τουρσί καρπούζι, που ταιριάζει με παχιά κρέατα και αλλαντικά, ενώ δεν λέμε ποτέ όχι και στο γλυκό κουταλιού καρπούζι. Αυτές οι δύο συνταγές άλλωστε, μας επιτρέπουν να κρατάμε όλο το χρόνο στα βαζάκια το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο.

Δείτε επίσης:
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δοκίμασε πρώτη φορά κίτρινο καρπούζι

Κόβεται το καρπούζι σε φέτες χωρίς μαχαίρι; Κόβεται!

Γιατί θα πρέπει να βάζετε το καρπούζι στην κατάψυξη