Το καλοκαίρι ήρθε και εσύ ακόμα αναρωτιέσαι γιατί δεν κατάφερες να χάσεις αυτά τα λίγα περιττά κιλάκια που είχες σκοπό. Τι τελικά έκανες λάθος; Διάβασε παρακάτω και μπορεί να βρεις μερικές απλές απαντήσεις που έρχονται από το χώρο της μόδας.

Ο λόγος που φέρνουμε το απλό παράδειγμα των μοντέλων είναι γιατί προφανώς κάτι κάνουν και διατηρούν αψεγάδιαστη τη σιλουέτα τους ενώ το καλοκαίρι φιγουράρουν με μικροσκοπικά μαγιό που αναδεικνύουν την υπέροχη γραμμή τους. Και για να εξηγούμαστε, αναφερόμαστε σε υγιή πρότυπα και όχι αυτά που καταφεύγουν σε διατροφικές υπερβολές.

gymnastiki

Συγκεκριμένα προγράμματα διατροφής και εντατική γυμναστική είναι προφανώς στο καθημερινό τους πλάνο ενώ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν προετοιμάζονται για shows μόδας και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να απολαύσουν ένα κανονικό γεύμα μέσα στη μέρα. Για όλα όμως, όπως ενίοτε έχουν δηλώσει κορυφαίες του είδους, υπάρχει λύση.

healthy-eating

Κατ’ αρχάς ας ξεκινήσουμε από το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από ένα πλούσιο πρωινό. Προτού λοιπόν καν δουν τι περιλαμβάνει το ημερήσιο πρόγραμμά τους, φροντίζουν να γεμίσουν ενέργεια απολαμβάνοντας ένα καλό πρωινό. Κάτι που δε λείπει από το πρωινό τους- αλλά και από τη μέρα τους γενικότερα- είναι οι χυμοί και τα φρούτα που περιέχουν σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για να αναπληρώσουν την απαιτούμενη ενέργεια. Όσον αφορά τα κυρίως γεύματα, οι τροφές που επιλέγουν είναι κάθε άλλο παρά τυχαίες αφού όπως είναι γνωστό, ορισμένες έχουν λιποδιαλυτική δράση-όπως ψάρια, γκρέιπρουτ, καφέ κ.ά.- οι οποίες φυσικά είναι πρώτες στη λίστα τους. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και το μοσχάρι συμπεριλαμβάνονται επίσης στις επιλογές τους. Φυσικά ούτε λόγος να παραλείψουν γεύματα- και τονίζουμε ξανά ότι αναφερόμαστε σε υγιή πρότυπα- γι’ αυτό και μέσα στη μέρα, ακόμα και αν ο χρόνος είναι περιορισμένος για κανονικό γεύμα, προνοούν με μικρά σνακ, κρακεράκια, φρούτα κ.λ.π για να έχουν ενέργεια και να διατηρούν ενεργοποιημένο το μεταβολισμό τους.

Επειδή λοιπόν από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις, υιοθέτησε μερικές από τις καλές τους συνήθειες και θα δεις σύντομα αποτελέσματα!