Μπορεί να σού γλιτώνουν χρόνο στην κουζίνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις μια έτοιμη σάλτσα στο σούπερ μάρκετ που να μην περιέχει συντηρητικά ή μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αλατιού. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες έρευνες, οι περισσότερες είναι πολύ πιο ανθυγιεινές μέχρι και από το αγαπημένο σου πρόχειρο φαγητό!

saltses-pesto1

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές εξέτασαν 75 βρετανικές εταιρείες που παράγουν έτοιμες σάλτσες πέστο, προκειμένου να συγκρίνουν τα συστατικά και τη διατροφική τους αξία. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά σοκαριστικά: Η μέση σάλτσα σε βαζάκι περιέχει περισσότερο αλάτι από ένα μπέργκερ των McDonalds! Όπως όλοι ξέρουμε, μπορεί να χαρίζει σε γεύση, αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση καθώς και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής νόσου. Επιπλέον, δημιουργεί συχνά προδιάθεση για κάποιες σοβαρές ασθένειες, όπως η οστεοπόρωση, το άσθμα και η παχυσαρκία. Παρά τις συστάσεις, όμως, πολλές είναι οι εταιρείες εκείνες, οι οποίες αρνούνται να χαμηλώσουν τα επίπεδα νατρίου στα προϊόντα τους, σύμφωνα με όσα καταγράφει ο ξένος Τύπος.

pesto-shutterstock_269742062

Εάν ωστόσο αρνείσαι και εσύ να ζήσεις χωρίς την αγαπημένη σου μακαρονάδα, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις μία από τις συνταγές μας για πέστο που θα βρεις ΕΔΩ. Όχι μόνο φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, αλλά μπορείς να ελέγξεις εσύ ο ίδιος την ποσότητα αλατιού που θα προσθέσεις.