Οι περισσότεροι από εμάς όταν η θερμοκρασία πέφτει, αναζητούμε μια ζεστή, μοσχομυριστή σουπίτσα για να ανακουφιστούμε από τυχόν κρυολόγημα, αλλά και για να ζεσταθούμε. Δεν έχουμε απολύτως τίποτα ενάντια στις σούπες, αλλά πίστεψέ μας, έχεις και άλλες επιλογές. Να λοιπόν οι τροφές που θα σου προκαλέσουν ακόμα πιο έντονη ζεστή, χουχουλιάρικη αίσθηση:

laxanakia

1. Λαχανάκια Βρυξελλών
Καλή η κοτόσουπα, δεν λέμε, αλλά τίποτα δεν σε βοηθά να νιώσεις καλύτερα τους κρύους μήνες από λίγη βιταμίνη C. Εάν βαρέθηκες να πίνεις όλη μέρα χυμούς πορτοκάλι, δοκίμασε να ενσωματώσεις στη διατροφή σου μερικά λαχανάκια Βρυξελλών, που μάλιστα περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα του εν λόγω θρεπτικού συστατικού σε σύγκριση με το πορτοκαλί φρούτο. Παρά την κακή φήμη που έχουν, στην πραγματικότητα εάν ξέρεις πώς να τα μαγειρεύεις, είναι πεντανόστιμα. Βρες ΕΔΩ τις αγαπημένες μας συνταγές.

zumarika olikis

2. Μακαρόνια ολικής αλέσεως
Μπορείς να σκεφτείς κάτι πιο απολαυστικό από μια πλούσια μακαρονάδα; Επίλεξε να τη φτιάξεις με ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Προκειμένου το σώμα σου να καταφέρει να ολοκληρώσει την πέψη τους, θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια, απ’ ό, τι εάν έτρωγες κοινά ζυμαρικά, με αποτέλεσμα να διατηρείται πιο ζεστό, εξαιτίας της τόσο έντονης δουλείας. Ψάχνεις ιδέες; Ρίξε μια ματιά ΕΔΩ.

ANOIGMA-VROMI-shutterstock_232964557

3. Βρώμη
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ το να ξυπνάς το πρωί και να τρέχεις στην κουζίνα σέρνοντας πίσω σου την κουβέρτα για να φτιάξεις ένα μπολ βρώμης. Το συναίσθημα που έχεις όταν κρατάς το ζεστό μπολ, με το μυρωδάτο πόριτζ να αχνίζει πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα που μπορείς να νιώσεις το χειμώνα.

kafes1

4. Καφές
Ανάλογη και η αίσθηση που νιώθεις όταν κρατάς στα χέρια σου μια κούπα με φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ. Και το καλύτερο; Η καφεΐνη που περιέχει ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα το σώμα σου να καίει περισσότερες θερμίδες και έτσι να σε κρατά ζεστό.

fystiki arapiko olivemagazinegr.jpg

5. Φιστίκια
Η βιταμίνη Β3, που περιέχουν, βοηθά στη ρύθμιση της ροής του αίματος, η οποία είναι το κλειδί για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος. Πρόσθεσέ τα στο γιαούρτι σου ή απλά επίλεξέ τα ως σνακ για να απολαύσεις τα οφέλη τους.

tzintzer1

6. Τζίντζερ
Η θερμότητα από τα περισσότερα μπαχαρικά μπορεί στην πραγματικότητα να σε κάνει να νιώσεις πιο… παγωμένος, αφού σε κάνουν να ιδρώνεις περισσότερο. Το τζίντζερ ωστόσο είναι γνωστό ότι θερμαίνει το σώμα. Θυμήσου το την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάρεις σούσι!