Γίνεται ο γεροδεμένος και μυώδης ηθοποιός Τέρι Κρους να ακολουθεί την ίδια δίαιτα με τη λεπτοκαμωμένη Νικολ Κίντμαν; Έτσι φαίνεται καθώς η νέα δίαιτα που έχει αναδειχθεί νούμερο 1 στις προτιμήσεις της αφρόκρεμας του Χόλιγουντ, δεν κάνει διακρίσεις όσον αφορά το σωματότυπο. Ακούει στο όνομα Τhe 8-Hour Diet και θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές των τελευταίων ετών.

terry-crews-hello-ladies-old-spice-hed-2015

Την πρωτογνωρίσαμε το 2013, όταν ο συγγραφέας Ντέιβιντ Ζινσένκο, έγραψε ένα βιβλίο υποστηρίζοντας ότι μπορείς να χάσεις απίστευτα πολλά κιλά τρώγοντας μόνο για 8 ώρες μέσα στην ημέρα και κάνοντας “νηστεία” τις υπόλοιπες 16. Με λίγα λόγια μπορείς να φας το πρωινό σου στις 10πμ και το τελευταίο γεύμα της ημέρας περίπου στις 6μμ. Το καλύτερο; Μπορείς να τρως ό,τι μα ό,τι θες, αρκεί να είναι μέσα στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε πρωτεΐνη. Ο πρώτος που είπε δημόσια ότι έχει δοκιμάσει την εν λόγω δίαιτα ήταν ο Χιου Τζάκμαν. “Νιώθω πολύ καλύτερα”, είπε σε συνέντευξή του στο Men’s Fitness. “Και το καλό με αυτή τη δίαιτα είναι ότι κοιμάμαι πολύ καλύτερα”, τόνισε.

Πού οφείλονται όμως όλα αυτά τα θαυματουργά αποτελέσματα; Σύμφωνα με τον Ζινσένκο, όταν περιορίζεις την κατανάλωση τροφίμων σε μόλις 8 ώρες, παρακινείς το σώμα σου να καίει λίπος, αντί για μύες για ενέργεια. Επιπλέον, όταν “νηστεύεις”, ενισχύεις τα φυσικά σου επίπεδα HGH – της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης – που βοηθά το σώμα να παραμείνει νέο και δυνατό. Η εν λόγω δίαιτα, υποτίθεται επίσης ότι μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, Αλτζχάιμερ και καρκίνου.

jennifer

Από την κυκλοφορία του βιβλίου, η 8-Ηour Diet, αλλά και όλες όσες στηρίζονται στην ίδια λογική, έχουν αποτελέσει τη νόρμα στο Χόλιγουντ με τη Μιράντα Κερ, τη Μπιγιόνσε και τη Τζένιφερ Λόπεζ να δηλώνουν φανατικές θαυμάστριες. Η συμβουλή μας; Συμβουλεύσου τον γιατρό σου πριν ξεκινήσεις κάποιο νέο πλάνο διατροφής, προκειμένου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δείτε επίσης
Η διατροφή πίσω από 10 από τους πιο διάσημους κοιλιακούς του Χόλιγουντ