Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστεί αύξηση στο σάκχαρο της εγκύου. Η αύξηση αυτή περιγράφεται ως σακχαρώδης διαβήτης της κύησης. Νέα βρετανική έρευνα υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί χάρη στη Μεσογειακή Διατροφή.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουόρικ και του Πανεπιστήμιο Κουίν Μέρι του Λονδίνου, αν οι γυναίκες ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή μειώνεται κατά 35% ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη κύησης. Παράλληλα, μειώνεται και το βάρος που παίρνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν κλινικές δοκιμές σε περισσότερες από 1.200 γυναίκες που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή. Ως μέρος της διατροφής τους, έπρεπε να καταναλώνουν καθημερινά 30γρ. ανάμικτων ξηρών καρπών και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

«Είναι η πρώτη έρευνα που υποδεικνύει ότι οι εγκυμονούσες με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών, μπορούν να ωφεληθούν από μία διατροφή στα πρότυπα της Μεσογειακής, ώστε να μειώσουν το βάρος που παίρνουν και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κύησης», σημειώνουν οι ερευνητές. Επισημαίνουν δε, ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μάλιστα από τους πρώτους μήνες, οι γυναίκες θα πρέπει να καταναλώνουν ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, φρέσκα φρούτα, ακατέργαστα δημητριακά και να μειώνουν την κατανάλωση ζωικών λιπαρών και ζάχαρης.