Και σε ποιον δεν αρέσουν οι μπανάνες; Είναι γλυκές, υγιεινές, οικονομικές και εύκολες στη μεταφορά. Σού αρέσουν όμως αρκετά ώστε να απαρνηθείς όλα τα άλλα φαγητά του κόσμου; Και έστω ότι απάντησες θετικά, πρακτικά θα μπορούσες να ζήσεις μόνο με μπανάνες;

Σύμφωνα με το κανάλι HealthPedia στο Youtube, οι μπανάνες εκτός από το γεγονός ότι είναι απίστευτα θρεπτικές, χάρη στο κάλιο, τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες που περιέχουν, είναι και ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία μας.

-Το κατακίτρινο φρούτο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, αλλά είναι πλούσιο σε κάλιο, κάτι το οποίο το καθιστά εξαιρετικό για όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά και την πίεση.

-Οι φυτικές ίνες που περιέχουν μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά με τη δυσκοιλιότητα, ενώ το κάλιο προλαμβάνει μυϊκούς τραυματισμούς εάν το φρούτο καταναλωθεί πριν τη σωματική άσκηση.

-Οι άγουρες μπανάνες βοηθούν επίσης και με την καούρα, καθώς περιέχουν φυσικά αντιόξινα.

-Αναιμία; Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν με την ανεπάρκεια σιδήρου, διεγείροντας τα ερυθρά αιμοσφαίρια και την παραγωγή αιμοσφαιρίνης.

-Το ήξερες επίσης ότι οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη; Το σώμα μας μετατρέπει το αμινοξέο αυτό σε σεροτονίνη, η οποία μάς χαλαρώνει και μάς φτιάχνει τη διάθεση.

Μετά από όλα αυτά δεν μάς κάνει εντύπωση που τα Minions αγαπούν τόσο τις μπανάνες! Αν και αποτελούν «βόμβα» θρεπτικών συστατικών, η αλήθεια είναι ότι όσο και να τις αγαπάς, το ιδανικό είναι η διατροφή σου να έχει μεγαλύτερη ποικιλία τροφών, ώστε να είσαι σίγουρος ότι καλύπτεις όλες τις ανάγκες του οργανισμού σου σε θρεπτικά συστατικά.