Το κυδώνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά φρούτα του φθινοπώρου, καθώς φημίζεται και για το γλυκό του κουταλιού, που μας δίνει!

Μάλιστα, το  κυδώνι είναι ένα φρούτο το οποίο καλλιεργείται εδώ και αιώνες με αναφορές ακόμη και από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, όπου το χαρακτήριζαν, ως «χρυσό μήλο». Ένα κυδώνι μέτριου μεγέθους έχει περίπου 52 θερμίδες, ενώ περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τα κυδώνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο, χαλκό και περιέχουν βιταμίνη Α. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη τους είναι ότι ενισχύουν τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία, είναι αντιβακτηριακά, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αποτρέπουν την κατακράτηση υγρών.

Επίσης, τα κυδώνια είναι αγαπημένα συστατικά σε φαγητά κατσαρόλας ή στιφάδο, αφού συνδυάζονται υπέροχα με χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας. Το εξωτικό τους άρωμα μπορεί να δώσει μια υπέροχη μυρωδιά στους χώρους του σπιτιού, αν το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 μέρες.

Ένας ακόμη θησαυρός της ελληνικής γης, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε δεκάδες συνταγές επωφελούμενοι από τα δεκάδες θρεπτικά συστατικά του. Δες περισσότερα EΔΩ.