Το λευκό ψωμί δεν είχε ποτέ την καλύτερη φήμη όσον αφορά τη διατροφική του αξία. Ωστόσο η Rebecca Elbaum, μια διαιτολόγος από τη Νέα Υόρκη, αλλάζει τα δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τόσο ανθυγιεινό όσο νομίζουμε.

«Τα συνολικά αισθήματά μου απέναντι στο λευκό ψωμί δεν είναι κακά!», λέει. «Φυσικά, το ψωμί ολικής αλέσεως είναι πάντα αυτό που προτείνεται, αλλά σύμφωνα με τις διαιτητικές κατευθυντήριες γραμμές τα μισά δημητριακά που τρώμε θα πρέπει να είναι ολικής αλέσεως», εξηγεί. «Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο όλοι οι υδατάνθρακες που τρώμε να είναι ολικής αλέσεως», προσθέτει. Ποια θεωρεί την καλύτερη και ποιο υγιεινή επιλογή; «Όταν διαλέγεις ψωμί στο σούπερ μάρκετ, επίλεξε εκείνο που έχει τα λιγότερα συστατικά, τα περισσότερα από τα οποία μπορείς να διαβάσεις και να προφέρεις», συμβουλεύει.

Θες να μάθεις περισσότερα; Πάτησε ΕΔΩ και ΕΔΩ για να μάθεις ποιο ψωμί θεωρούν ποιο υγιεινό ένας καρδιολόγος και μια διαιτολόγος αντίστοιχα.