Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο για την ερωτική μας ζωή, ωστόσο σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Λούισβιλ κάνει θαύματα σε ό,τι αφορά τη μνήμη μας!

Οι ερευνητές έδωσαν σε ποντίκια 2 ετών (ίδια βιολογική ηλικία με ανθρώπους 56-69 ετών) αλλυλοσουλφίδιο, μια ένωση που βρίσκεται στο σκόρδο. Στη συνέχεια συνέκριναν αυτά τα ποντίκια με πολύ νεότερα, ηλικίας μόλις 4 μηνών, και ποντίκια που ήταν της ίδιας ηλικίας αλλά δεν έλαβαν τα συμπληρώματα. Τα ποντίκια που έλαβαν το συμπλήρωμα είχαν πολύ καλύτερη μνήμη και υγιέστερα βακτήρια στο έντερο από ό, τι τα συνομίληκά τους που δεν είχαν λάβει το συμπλήρωμα.

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση σκόρδου που περιέχει αλλυλοσουλφίδιο θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών μικροοργανισμών στο έντερο και στη βελτίωση της γνωστικής υγείας στους ηλικιωμένους», δήλωσε ο Jyotirmaya Behera, Ph.D., συγγραφέας της μελέτης.

Φυσικά, αυτή η έρευνα πρέπει να αναπαραχθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα και πάνω σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα.