Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη όταν θέλεις να χάσεις βάρος; Τέλος οι υδατάνθρακες, σωστά; Ε λοιπόν καλά θα κάνεις να αλλάξεις τακτική, γιατί σύμφωνα με νέα έρευνα η απουσία ζυμαρικών, ρυζιού και ψωμιού από τη διατροφή σου μπορεί να μειώσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής σου.

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet, οι επιστήμονες παρακολούθησαν πάνω από 15.000 εθελοντές για 25 χρόνια, παρατηρώντας τα πάντα για τη διατροφή τους, από το πόσες θερμίδες κατανάλωναν μέχρι την ποσότητα πρωτεΐνης, λιπαρών και υδατανθράκων που περιελάμβανε η διατροφή τους. Εκείνοι που έτρωγαν μέτρια ποσότητα υδατανθράκων -περίπου το 1/2 της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων- έζησαν κατά μέσο όρο 4 χρόνια περισσότερο από εκείνους που έτρωγαν πολύ λιγότερους -30% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων-.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι πρώτοι έζησαν κατά μέσο όρο 1 χρόνο περισσότερο από εκείνους που κατανάλωναν μια διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες -πάνω από 65% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων-. Παν μέτρον άριστον, σωστά;