Η τάση του να σερβίρουμε πιάτα πρωινού για βραδινό κερδίζει συνεχώς έδαφος. Μία ψυχίατρος και ειδικός επί της διατροφής, έρχεται να μας δείξει ότι πέρα από τη νοστιμιά τους υπάρχει και ένας ακόμη λόγος να απολαμβάνουμε τουλάχιστον ένα από αυτά τα πιάτα το βράδυ.

Η Uma Naidoo δήλωσε στο Mind Body Green ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο φαγητό, που δεν λείπει ποτέ από μενού πρωινού ή brunch που μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμόμαστε καλύτερα το βράδυ. Αυτό δεν είναι άλλο από την ομελέτα.

Ο λόγος που θεωρεί ότι η ομελέτα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο βραδινό γεύμα είναι γιατί τα αβγά είναι πλούσια σε μελατονίνη, μία ορμόνη που παράγεται φυσικά από το σώμα και συχνά ονομάζεται «ορμόνη του ύπνου», καθώς όταν τα επίπεδά της είναι υψηλά, μας βοηθούν να κοιμηθούμε. Επίσης, τα αβγά περιέχουν L-ορνιθίνη, ένα αμινοξύ που επίσης βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Για ακόμη καλύτερο ύπνο, η ομελέτα μπορεί να εμπλουτιστεί και με λαχανικά πλούσια με μελατονίνη, όπως μπρόκολο και σπαράγγια. Δείτε ακόμη περισσότερες τροφές που σας πάνε κατευθείαν για ύπνο, ΕΔΩ.

Δείτε επίσης:
Διατροφή & αϋπνία: Υπάρχει σχέση;

Με αυτό το βραδινό μενού θα καταπολεμήσετε την αϋπνία

Το όσπριο που βοηθά στις αϋπνίες