Έχουμε αναφέρει επανειλημμένα τις βλαβερές επιπτώσεις της κατανάλωσης ζάχαρης και σακχαρούχων ποτών στον οργανισμό μας. Ανακαλύψαμε λοιπόν έναν ακόμα λόγο για να τα αποφεύγουμε.

Είναι γνωστό ότι τις θερμίδες πολλοί μίσησαν, τη ζάχαρη και τη γλυκιά της γεύση κανείς. Ωστόσο, η αλήθεια είναι όμως ότι αν το παρακάνουμε με την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνουμε, το σώμα μας δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένο… Θυμίζουμε επίσης ότι η ζάχαρη σε κάθε της μορφή, εκτός από κιλά στη ζυγαριά μπορεί να προσθέσει και χρόνια στην όψη μας. Προκαλεί φλεγμονή, η οποία αποτρέπει το δέρμα να είναι καθαρό και νεανικό. Βλάπτει επίσης το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διατηρεί το δέρμα απαλό και εύπλαστο. Αυτά ωστόσο τα έχουμε ξαναπεί. Τι νέο βάζουμε στη λίστα;

Η ομάδας της δρος Ελίσα Έπελ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο μελέτησε την επίδραση της ζάχαρης στο ανοσοποιητικό σύστημα και τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά. Σύμφωνα με τη μελέτη, η καθημερινή κατανάλωση σακχαρούχων ποτών μπορεί να βλάψει το DNA των ανοσοποιητικών κυττάρων οδηγώντας σε πρόωρη γήρανσή τους. Ακόμα και ένα μόνο σακχαρούχο αναψυκτικό ημερησίως μπορεί να προκαλέσει εξίσου μεγάλη βλάβη στα κύτταρα του ανοσοποιητικού όσο και το κάπνισμα.

Περιορίζουμε λοιπόν τη ζάχαρη και τα σακχαρούχα ποτά όπως τα αναψυκτικά που όχι άδικα οι διαιτολόγοι μάς αποτρέπουν να καταναλώνουμε.

Δείτε επίσης

Τι να κάνεις αν το παρακάνεις με το αλάτι ή τη ζάχαρη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ζάχαρη και τα υποκατάστατα της

Σακχαρούχα ποτά: Ευνοούν την εμφάνιση καρκίνου;