Έχετε ακούσει ξανά για τα φύλλα pandan, γνωστά στα ελληνικά και ως πάνδανο; Όχι; Ετοιμαστείτε λοιπόν να τα γνωρίσετε από την καλή και την ανάποδη, αφού όπως διαβεβαιώνει και η διάσημη Βρετανή μαγείρισσα Nigella Lawson, πρόκειται για το food trend που στο εξής θα μονοπωλήσει τα πιάτα και τις Insta-photos μας!

pandanos 2

Το έχουμε καταλάβει πια, οι Millennials λατρεύουν τις υγιεινές διατροφικές επιλογές αλλά και τα έντονα χρώματα, όπως το πράσινο. Δες για παράδειγμα πόσα smoothies, ροφήματα, γλυκά και φαγητά με έντονο πράσινο χρώμα χάρη στο αβοκάντο ή το matcha tea, ανεβάζουν καθημερινά στους λογαριασμούς τους στο Instagram. Αλλά επειδή το πολύ το αβοκάντο το βαριούνται ακόμη και οι πιο φανατικοί, ένα νέο ασυνήθιστο τρόφιμο έχει τραβήξει την προσοχή τους, τα φύλλα pandan.

Ini bikin utk kasih kolega hubby besok pagi, jd ngak bs dipotong.. untung mak2 bawel hr ni lg rajin bngt bebikin cemilan n masak2, bisa comot sana sini dah PANDAN OGURA source: @tintinrayner Bahan A: 5 kuning telur 1 btr telur utuh 40 gr minyak sayur 80 gr santan instan 85 gr terigu kunci 1 sdt pasta pandan 2 sdt poppy seed Bahan B: 5 putih telur 1 sdt air jeruk nipis 1/4 sdt garam 85 gr gula pasir Cara Membuat: 1. Aduk semua Bahan A sampai rata. Sisihkan. 2. Mixer semua Bahan B sampai mengembang softpeak. 3. Masukkan adonan B ke adonan A bertahap, aduk balik pakai spatula. 4. Tuang dalam loyang 20cm yang sudah dialasi baking paper. 5. Panggang dengan teknik AU BAIN MARIE (loyang utama dialasi loyang lain yang berisi air setinggi 1cm) dngn suhu 170’C api bawah 35 menit, api atas bawah 25 menit sampai matang (sesuaikan oven msg2) #doyanbaking #cakedankue #berbagiresep #resepyummy #pandanogura #ogurapandan #oguracakes #resepogura #homebaking #homemade #resepcake #softcakes #cake #cakestagram #resepkue #bakes #yummycakes #food #yummy #delicious #pandan #ResepMudahLinaTjoandra #LT_ogura

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lina Tjoandra (@lina.tjoandra) στις

Το τροπικό φυτό πάνδανος χρησιμοποιείται κυρίως στις κουζίνες των χωρών της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος και στις ΗΠΑ, όπου το συναντάμε σε κέικ, κρέμες, βάφλες, brownies, lattes, τσάι ακόμη και σε αλμυρές συνταγές με κύριο χαρακτηριστικό όλων το πράσινο χρώμα που αποκτούν χάρη στην προσθήκη των φύλλων pandan. “Πιστεύω ότι θα είναι το νέο matcha tea” έχει δηλώσει η Nigella Lawson και δεν αποκλείεται σύντομα να το δούμε και σε δικά μας εστιατόρια που θέλουν να κρατούν ικανοποιημένους τους απαιτητικούς foodies που αναζητούν συνεχώς νέες γεύσεις. Εν αναμονή λοιπόν!