Είναι λαχανικό αλλά χρησιμοποιείται σαν φρούτο. Γιατί οι Άγγλοι έχουν τόση αδυναμία στο ραβέντι;

Το ραβέντι [αγγλιστί rhubarb (ρούμπαρμπ)] η αλήθεια είναι ότι έχει αρχίσει να συγκεντρώνει αρκετή προσοχή επάνω του. Θυμίζει κάτι από παντζάρι στην όψη και λίγο από σέσκουλο. Στη βοτανολογία θεωρείται λαχανικό. Ωστόσο, στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν φρούτο. Εχει σαρκώδεις βυσσινί μίσχους και μεγάλα, μακριά φύλλα που δεν είναι βρώσιμα, είναι δηλητηριώδη. H γεύση τους να κυμαίνεται από σχετικά γλυκιά μέχρι αρκετά πικρή. Οι Άγγλοι το χρησιμοποιούν ευρέως στα γλυκά τους, πάνω ή μέσα από κέικ, σε τάρτες, ακόμα και σε γλυκό του κουταλιού.

Δείτε επίσης:

Κάνουμε focus στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά

Καλλιεργούμε τα δικά μας superfoods στο σπίτι

Ντοματοσαλάτα με παντζάρια, μανούρι και μυρωδικά