Μήπως παράφαγες και νιώθεις φουσκωμένος; Τι είναι το πρώτο πράγμα που σού έρχεται στο μυαλό να κάνεις; Πιθανόν να πιεις μια σόδα ή ένα τσάι. Κι όμως υπάρχει τρόπος να αποφύγεις εξ αρχής το φούσκωμα προσθέτοντας ένα από τα παρακάτω μπαχαρικά στο γεύμα σου:

1. Τζίντζερ
Το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τα αέρια και την αίσθηση του φουσκώματος, όπως υπογραμμίζει η Κatherine McNamara, κλινική διαιτολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Westchester. Η ίδια υποστηρίζει να το προθέτουμε στα dressing της σαλάτας μας ή σε stir-fries. Η Jacqueline Wolf, γαστρεντερολόγος στη Βοστώνη, προσθέτει επίσης ότι η ενσωμάτωση τζίντζερ στα γεύματα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ναυτίας που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη.

2. Κανέλα
Η McNamara προτείνει την προσθήκη κανέλας σε κάθε είδους αρτοσκεύασμα, καθώς διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ παράλληλα βοηθά την πέψη. «Μπορεί επίσης να γλυκάνει το φαγητό σας και να αντικαταστήσει σε ένα βαθμό στη θέση τη ζάχαρη», λέει.

3. Κουρκουμάς
«Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, η οποία είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από τα αέρια, τους κοιλιακούς πόνους και το φούσκωμα», λέει η McNamara. Η ίδια λατρεύει να τον προσθέτει σε smoothies, κάρυ, και dressings για τη σαλάτα.