Τα αμύγδαλα δε θεωρούνται τυχαία ο βασιλιάς των ξηρών καρπών, καθώς εκτός από πολύ δημοφιλή είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ωφελούν τον οργανισμό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε καθαρή πρωτεΐνη, ενώ είναι πολύ καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, βιταμίνων Α, Ε, Κ καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου.

amygdala1

Όσο για το πώς τα παραπάνω κάνουν καλό στην πράξη, αξίζει να ξέρεις ότι η καθημερινή κατανάλωση περίπου 1 χούφτας αμυγδάλων συμβάλλει στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης, συνδέεται με την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη.

Επιπλέον, σου χαρίζουν ενέργεια, βελτιώνουν την πέψη, σε βοηθούν να χάσεις βάρος και, μάλιστα, ενισχύουν τη μείωση του κοιλιακού λίπους καθώς και του λίπους που συσσωρεύεται στα πόδια. Στα συν και ότι συνδέονται με το όμορφο δέρμα και τα υγιή μαλλιά, καθώς βοηθούν στη διατήρηση του κολλαγόνου στην επιδερμίδα, ενώ βελτιώνουν και την όψη των μαλλιών.

Θέλεις να δεις όλα τα οφέλη των αμυγδάλων για τον οργανισμό, καθώς και tips ομορφιάς με αμύγδαλα; Ρίξε μια ματιά σε αυτό το βίντεο που τα συγκεντρώνει όλα: