Οι περισσότεροι από εμάς δεν πετάμε ακριβώς από τη χαρά μας κάθε πρωί όταν χτυπάει το ξυπνητήρι-ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Αφού όμως διαβάσαμε την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity Society αρχίσαμε να βλέπουμε το πρωινό ξύπνημα με άλλο μάτι…

prwino2

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 2000 τυχαίους ανθρώπους και ανακάλυψαν ότι όσοι ξυπνούν νωρίς όχι μόνο καταναλώνουν πιο θρεπτικά πρωινά, αλλά συνεχίζουν να τρώνε υγιεινά και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, μέχρι και να πάνε για ύπνο. Όσοι ωστόσο πατούν επανειλημμένα το snooze το πρωί τείνουν να καταναλώνουν μικρότερη ποσότητα πρωτεΐνης και περισσότερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ενώ τρώνε και τη διπλάσια ποσότητα από τους άλλους.

“Αυτό που δείχνει η νέα αυτή μελέτη είναι ότι τα βιολογικά μας ρολόγια όχι μόνο επηρεάζουν το μεταβολισμό μας αλλά και το τι επιλέγουμε να φάμε”, λέει η Courtney Peterson, βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, που συμμετείχε στην έρευνα. Επιπρόσθετα, αποδείχθηκε ότι τα νυχτοπούλια δεν ήταν λάτρεις ούτε της φυσικής άσκησης, τουλάχιστον όχι τόσο όσο αυτοί που ξυπνούσαν νωρίς, αλλά και ότι δυσκολεύονταν να κοιμηθούν περισσότερο.