Για τις πιο αφροδισιακές τροφές σας έχουμε πει ξανά. Ωστόσο, ήρθε η ώρα να δείτε πόσο μπορούν να απογειώσουν τη λίμπιντο σας, αν τις καταναλώνετε αποκλειστικά για μία εβδομάδα και δεν μιλάμε για θεωρία, αλλά για πραγματική εμπειρία!

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Natalie Wall αποφάσισε να αφήσει στην άκρη για μία εβδομάδα τη συνηθισμένη διατροφή της και να ενδώσει σε όλες εκείνες τις λαχταριστές λιχουδιές, που υπόσχονται να ξυπνήσουν την επιθυμία και να κάνουν το ταίρι σου να αναφωνεί ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Ιδού λοιπόν το εβδομαδιαίο μενού της, αλλά και τα σχόλια και τα συμπεράσματα της, γιατί μιλάμε για πραγματικό case study…

zeygari1

Δευτέρα
* Πρωινό: Μαύρη σοκολάτα, καρπούζι και χυμός ρόδι.
Ξέρω, δεν είναι και το πιο χορταστικό πρωινό, αλλά μόλις επέστρεψα από το Women’s March στην Ουάσιγκτον (μία από τις μεγάλες διαμαρτυρίες κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump) όπου έφαγα πολύ και έτσι ξύπνησα υποτονική, κατά 2 κιλά πιο βαριά και όχι τόσο πεινασμένη. Δεν θα σας πω ψέμματα, ελπίζω αυτή η διατροφή να με βοηθήσει να τρώω πιο υγιεινά εκτός του να με “ανάψει”. Άλλωστε, το καρπούζι υποτίθεται ότι χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, το οποίο θα μπορούσε να με κάνει να νοιώθω πιο ερεθισμένη, η μαύρη σοκολάτα απελευθερώνει ουσίες που προκαλούν αισθήματα ευχαρίστησης, παρόμοια με αυτά που βιώνουμε στον έρωτα και ο χυμός ροδιού αυξάνει την τεστοστερόνη”.
* Μεσημεριανό: Μπιφτέκια σολομού και αβοκάντο.
Δεν έχω “ανάψει” ακόμη… Εκτός του ό,τι είναι αφροδισιακά -ο σολομός βοηθά την κυκλοφορία του οξυγόνου και η βιταμίνη Β6 στο αβοκάντο βοηθά στην παραγωγή προλακτίνης η οποία βοηθά την λίμπιντο-, είναι και τα 2 υγιεινά και θα μου δώσουν ενέργεια -κάτι που χρειάζομαι για να κάνω σεξ”.
* Snack: Μαύρη σοκολάτα και χυμό ροδιού.

solomos

* Βραδινό: Ψητό σολομό με σπαράγγια, σκόρδο και κίτρινη πιπεριά.
Θα φάω πολύ σολομό αυτήν την εβδομάδα για πρωτεΐνη. Επίσης, τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, ενώ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C έχει και η κίτρινη πιπεριά και γι αυτό θα πρέπει να ανεβάσει τη λίμπιντο μου. Αλλά είμαι ακόμη αδύναμη και η ιδέα να κάνω σεξ τώρα δεν είναι καθόλου ελκυστική. Ωστόσο, ταξιδεύω πολύ εξαιτίας της δουλειάς μου και συνήθως χρειάζομαι ένα πλήρες 24ωρο να ξεκουραστώ για να επανέλθω στα φυσιολογικά, έτσι δεν ξέρω αν μπορώ να κατηγορήσω το σημερινό μενού μου για την πεσμένη μου λίμπιντο. Παρεμπιπτόντως το σκόρδο βοηθά τις στύσεις των ανδρών”.
* Βραδινό snack: Λίγα σταφύλια και μαύρη σοκολάτα.
Η μαύρη σοκολάτα είναι η καλύτερη, καθώς προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης, σαν και αυτά που βιώνουμε στον έρωτα και τα σταφύλια βοηθούν στην παραγωγή οιστρογόνων και τεστοστερόνης. Ωστόσο, σίγουρα δεν έχω “ανάψει. Ανυπομονώ να πάω για ύπνο!

rodi olivemagazinegr2

Τρίτη
* Πρωινό: Μαύρη σοκολάτα, 1 μπανάνα, χυμό ροδιού.
Έχασα 2 κιλά, πιθανότατα επειδή είχα φάει τόσο χάλια το σαββατοκύριακο και έφαγα super υγιεινά χθες. Λέτε να μετατραπεί σε νέα διατροφική τρέλα; Τύπου “Η σέξι δίαιτα: Αδυνατίστε και κάντε σεξ”. Δεν ξέρω, δεν είναι και η καλύτερη δουλειά μου. Πάντως ακόμη αισθάνομαι λίγο ζαλισμένη. Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, που βοηθά τη σύσπαση των μυών, σημαντικό μέρος του καλού σεξ, αλλά από την άλλη δεν με χόρτασε!
* Μεσημεριανό: Μπιφτέκια σολομού και σπαράγγια.
Αυτή η διατροφή δεν είναι όσο δύσκολη νόμιζα, εκτός του ότι έκοψα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, που δεν είναι καλά για κανέναν”.
* Snack: 1 μπανάνα με μέλι και πιπεριές.
* Βραδινό: Σαλάτα ρόκας με τόφου και πιπεριές.
Η σόγια υποτίθεται ότι έχει την ίδια επίδραση με τα οιστρογόνα, δηλαδή θα πρέπει να με κάνει να αισθάνομαι μεγαλύτερη επιθυμία. Αλλά είμαι ακόμη λίγο ζαλισμένη και δεν έχω δει καμία αλλαγή στην ερωτική μου διάθεση”.

mpanana

Τετάρτη
* Πρωινό: Χυμός ροδιού, 1 μπανάνα και τεράστια ποσότητα καφέ.
Ο καφές με βοηθάει να ζωηρέψω -η καφεΐνη ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς και βοηθά τη ροή του αίματος. Ακόμη δεν έχω παρατηρήσει διαφορές στην ερωτική μου διάθεση, αλλά είδα ένα πολύ ερωτικό όνειρο χθες βράδυ!
* Snack: Μία ακόμη μπανάνα και περισσότερο καφέ.
Δεν πίνω καφέ. Πειράζει τα νεύρα μου, αλλά χρειαζόμουν κάτι να με ανεβάσει και επιπλέον, ο καφές είναι αφροδισιακός”.
* Snack απελπισίας: Καρύδια.
Βρίσκομαι στα μισά της μέρας και χρειάζομαι πρωτεΐνη. Νοιώθω ότι θα λιποθυμήσω. Κατηγορώ τον καφέ γι αυτό! Καρύδια λοιπόν, που βοηθούν και τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα. Ακόμη δεν έχω εξάψεις βέβαια, αλλά τουλάχιστον το δέρμα μου μοιάζει πιο καθαρό!
* Μεσημεριανό: Καρότα, μπρόκολο, σκόρδο, μπανάνα και μέλι.
Τα σταυρανθή λαχανικά βοηθούν να μεταβολίζονται οι ορμόνες, οπότε ελπίζω αυτό να βοηθήσει τις σεξουαλικές μου ορμές να επανέλθουν”.
* Βραδινό: Πολλά καρύδια, πιπεριές στον ατμό και μπρόκολο.
Είμαι κουρασμένη, ελαφρώς ζαλισμένη και γκρινιάρα, αλλά αισθάνομαι και πιο αδύνατη. Το σώμα μου αισθάνεται πιο υγιές αλλά το μυαλό μου -ξέρετε, εκείνο το σημαντικό όργανο για το σεξ- δεν είναι καθόλου χαρούμενο!

koukounari

Πέμπτη
* Πρωινό: Χυμός ροδιού, μπανάνα, μέλι και μαύρη σοκολάτα.
Ήταν η πρώτη μέρα που ένιωσα κάποια βελτίωση στη σεξουαλική μου διάθεση και αποφάσισα να αφιερώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου, για να αυτοϊκανοποιηθώ. Ίσως το σώμα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στην κατανάλωση αποκλειστικά αφροδισιακών τροφών πριν αρχίσεις να αισθάνεσαι τις επιπτώσεις”.
* Μεσημεριανό: Ένα μπολ κόκκινα φασόλια, πιπεριές και 1 μπανάνα με μέλι.
Τα φασόλια υποτίθεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα επιθυμίας. Αλλά προσωπικά δεν είδα διαφορά”.
* Βραδινό: Ακόμη περισσότερα κόκκινα φασόλια, πιπεριές και μαύρη σοκολάτα.
* Snack: Σπόροι κουκουνάρι, μαύρη σοκολάτα και… ραβιόλια
Εντάξει “έκλεψα” με τα ραβιόλια, αλλά ήμουν έτοιμη να λιποθυμήσω. Το κουκουνάρι πάλι βοηθά την παραγωγή τεστοστερόνης. Ωστόσο, δεν αισθάνομαι “αναμμένη”, μόνο ένοχη για τα ραβιόλια”.
* Πολύ βραδινό snack: Καπνιστό σολομό.
Το έφαγα με τα χέρια! Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, δεν με αναγνωρίζω πια!

streidia

Παρασκευή
* Πρωινό: Μπανάνα και μέλι.
Σιχαίνομαι το μέλι, ωστόσο συνεχίζω να το τρώω, μιας και υποτίθεται ότι είναι αρχαίο αφροδισιακό. Γιατί όμως δεν λειτουργεί και για εμένα;
* Μεσημεριανό: 1 κίτρινη πιπεριά, μαύρη σοκολάτα, 1 μπανάνα και καφέ.
* Βραδινό: Πολλά στρείδια, 2 ποτήρια κρασί και λαχανάκια Βρυξελλών.
Είναι η πρώτη που βγήκα έξω με τον φίλο μου και ήταν τέλεια! Ανυπομονούσα να τον γδύσω, ακόμη και μέσα στο γεμάτο εστιατόριο (ναι, τα στρείδια -το διάσημο αφροδισιακό- συν το κρασί με βοήθησαν να χαλαρώσω), ωστόσο πιστεύω ότι ο φίλος μου θα ήθελε έναν πιο ιδιωτικό χώρο!
* Snack μετά το βραδινό: κόκκινο κρασί.
* Τελευταίο βραδινό ποτό: 1 μπουκάλι (ίσως και 2) κόκκινου κρασιού με φίλους.
Έκανα εμετό! Οπότε παρήγγειλα 2 σάντουιτς με κοτόπουλο και τα απόλαυσα πολύ! Επιπλέον, ξέρατε ότι το fast food βοηθά στην απελευθέρωση ντοπαμίνης, που μας κάνει πιο χαρούμενους; Και αν σε κάνει πιο χαρούμενο, δεν θα μπορούσε να σου φτιάξει και την ερωτική διάθεση; ωστόσο, κατέληξα στο κρεβάτι για ύπνο, για να συνέλθω μετά τον εμετό”.

mprokolo

Σάββατο
* Πρωινό: 1 μπανάνα.
* Μεσημεριανό: Πρωτεΐνη σόγιας με μπρόκολο και πιπεριές τσίλι.
Το φαγητό δεν βοηθά, ούτε καν το μπρόκολο που υποτίθεται ότι μεταβολίζει τις ορμόνες. Αισθάνομαι χειρότερα, αλλά γι αυτό μπορεί να οφείλεται και ο χθεσινός εμετός”.
* Βραδινό: Ακόμη περισσότερη πρωτεΐνη σόγια και 1 μπανάνα.
Επιτέλους έκανα σεξ και ξεπέρασα και το hangover!
* Snack τα ξημερώματα: Πίτσα και γαριδάκια cheetos.
Είναι 3 τα ξημερώματα, περάσαμε πολύ ωραία στη βραδινή μας έξοδο, είμαι μεθυσμένη και πεινασμένη και δεν μπορείς να αντισταθείς στην πίτσα υπό αυτές τις συνθήκες”.

piperies

Κυριακή
* Πρωινό: 1 μπανάνα και άφθονο νερό, για να ξεπεράσω και αυτό το hangover
Για μία ακόμη φορά υπέφερα από τα συμπτώματα του hangover, ωστόσο ανυπομονούσα για τη μέρα που θα περνούσα με τον σύντροφο μου. Βέβαια, μόλις κατάλαβα ότι τα συμπτώματα του hangover δεν θα υποχωρούσαν, η ερωτική μου διάθεση εξαφανίστηκε”.
* Μεσημεριανό: Πρωτεΐνη σόγιας.
Είναι επίσημο. Θα μου πάρει ώρες να συνέλθω και πριν το καταλάβω θα έχω επανέλθει στις συνηθισμένες διατροφικές μου συνήθειες”.
* Βραδινό: Πρωτεΐνη σόγιας και πιπεριές.
Έφαγα πολύ περισσότερες πιπεριές από όσες μπορούσε να αντέξει το ήδη ταλαιπωρημένο από το μεθύσι στομάχι μου”.

zeygari

Το συμπέρασμα μετά από 7 ημέρες μόνο με αφροδισιακές τροφές:
Αισθανόμουν αδύναμη και ζαλισμένη εξαιτίας της δραστικής αλλαγής στη διατροφή μου. Οι μόνες στιγμές που αισθανόμουν χαρούμενη, δυναμική και λίγο “αναμμένη” ήταν όταν βρισκόμουν με τον σύντροφό μου, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό έχει σχέση με το φαγητό. Ένα κομμάτι της γοητείας των αφροδισιακών τροφών είναι το πως σε κάνουν να αισθάνεσαι όταν τις τρως παρέα με κάποιον: σίγουρος για τον εαυτό σου, σέξι και σαγηνευτικός. Αλλά το να αισθάνομαι τρελή και εξαντλημένη τρώγοντας μόνο αφροδισιακά δεν με βοήθησε. Ως άτομο με υγιή σεξουαλική ζωή, μπορώ να πω ότι 7 μέρες αποκλειστικά με αφροδισιακές τροφές δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αισθανθεί κάποιος πιο σέξι. Να φροντίζετε το σώμα σας και να τρώτε ό,τι σας βοηθά να αισθάνεστε καλά, χωρίς όμως να βάζετε σε κίνδυνο της υγεία σας. Και αν το να τρώτε ανθυγιεινά φαγητά σας κάνει να αισθάνεστε πιο χαρούμενοι, ποιος μπορεί να πει ότι αυτό θα καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή;