Πέρα από τις ταχυπαλμίες και τη νευρικότητα που μπορεί να σου προκαλέσουν τα δύο επιπλέον φλιτζάνια καφέ τη μέρα, υπάρχει ένας ακόμη τρόπος να καταλάβεις αν το έχεις παρακάνει με τον καφέ.

Όπως αναφέρει στο Mind Body Green ο γαστρεντερολόγος Will Bulsiewicz, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να καταλάβεις πότε πρέπει να μειώσεις τον καφέ και αυτός, έχει να κάνει με τα χείλια σου. Και όμως, τα χείλια επηρεάζονται πολύ από τον καφέ και αφυδατώνονται όταν πίνεις μεγάλες ποσότητες.

Τι προτείνει; Να ελέγχεις τα χείλια σου κάθε πρωί. Εάν είναι μαλακά και ενυδατωμένα, τότε όλα καλά. Εάν όμως είναι ξηρά και με σκασίματα, τότε έχουν αφυδατωθεί. Συνεπώς, αντί για καφέ πρέπει να ξεκινάς την ημέρα σου με δύο ποτήρια νερό, για να αναπληρώσεις και τις ώρες του ύπνου που ο οργανισμός δεν λαμβάνει υγρά. «Όταν έχεις αφυδατωθεί και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να πιεις καφέ, τότε αφυδατώνεσαι ακόμη περισσότερο», σημειώνει ο γιατρός.

Εάν πάλι δεν μπορείς με τίποτα να ξεκινήσεις την ημέρα σου χωρίς καφέ, πιες πρώτα τα δύο ποτήρια νερού που συστήνει ο γιατρός, μετά απόλαυσε τον καφέ σου και πιες ένα ακόμη ποτήρι νερού μετά. Έτσι και τον καφέ σου δεν στερήσε και ενυδατώνεσαι.

Δείτε επίσης

Cold brew VS Παγωμένος καφές φίλτρου. Ποιον θα επιλέξεις;

5 τρόποι με τους οποίους ο καφές και το τσάι σε ομορφαίνουν

Και όμως υπάρχει επιστημονική εξήγηση στο γιατί μας αρέσει ο καφές