Το κοτόπουλο, βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας της σωστής αθλητικής διατροφής και περιέχει πρωτεΐνη, η οποία απορροφάται ταχύτατα από τον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλή ποσότητα θερμίδων και λιπαρών, σε σχέση με τα υπόλοιπα κρέατα. Εξάλλου αυτό είναι και στοιχείο που κάνει το κοτόπουλο ιδανική διατροφή για τους αθλητές καθώς χρειάζεται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών εστιάζοντας όμως στην άπαχη πρωτεΐνη. Η συνιστώμενη ποσότητα πρόληψης κυμαίνεται στο 1,2 -1,6g/kg, ανάλογα και με το είδος της άθλησης.

Το κοτόπουλο, περιέχει υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνη, πλήρη σε αμινοξέα, με πολύ καλή ταχύτητα απορρόφησης από τον οργανισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία μερίδα στήθος κοτόπουλου 100 γραμ., περιέχει 4 γραμ. λίπος και 31 γραμ. πρωτεϊνης. Και αυτό ισχύει όταν αναφερόμαστε σε άριστης ποιότητας κοτόπουλο, το οποίο έχει τραφεί με 100% φυτική διατροφή, βασισμένη στο ειδικά διαμορφωμένο σιτηρέσιο. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η διατροφή των κοτόπουλων Νιτσιάκος, η οποία μάλιστα είναι πιστοποιημένη από τον Agrocert.

Με βάση την παραπάνω διατροφή, το κοτόπουλο Νιτσιάκος, ταυτόχρονα με τα πλούσια οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, έχει ξεχωριστή γεύση, ζουμερό κρέας, και είναι πλούσιο σε σελήνιο. Το ιχνοστοιχείο αυτό, είναι πολύ σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Συμπερασματικά, το κοτόπουλο που τρέφεται ιδανικά εκτός του ότι είναι η ιδανική τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί ταυτόχρονα και την ιδανική επιλογή για την απαιτητική διατροφή των αθλουμένων.