Τον χειμώνα είτε τον λατρεύεις είτε τον μισείς. Όπως και να ‘χει, όμως, είναι η εποχή που κάνει περισσότερο κρύο και αναζητούμε λύσεις για να ζεσταθούμε. Κι αν σου λέγαμε ότι υπάρχουν και τροφές που θα σε βοηθήσουν να ζεσταθείς θα μας πίστευες; Γιατί είναι αλήθεια, ότι το σώμα πρώτα ζεσταίνεται από μέσα και μετά από έξω. Στο προηγούμενο άρθρο μας Επιχείρηση κρύο: Τα καλύτερα φαγητά που σε ζεσταίνουν από μέσα προσθέτουμε, λοιπόν, άλλες 5 τροφές. Πάμε να τις δούμε;

Αβγά
Φυσικά και υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα αβγά αναφέρονται συχνά και ως «superfood» ενώ είναι σε μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι μια δύναμη ενέργειας και είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες που κρατούν το σώμα ζεστό. Mάλιστα, τα αυγά βοηθούν στην προστασία από τις λοιμώξεις λόγω του ψευδάργυρου που περιέχουν, ο οποίος ενδυναμώνει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό. Παράλληλα η βιταμίνη D που βρίσκεται στους κρόκους των αβγών καταπολεμά τα κρυολογήματα.

Μπανάνες
Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνης Β και μαγνήσιο βοηθούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς και στα επινεφρίδια, που βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Οι μπανάνες μπορούν μεταξύ άλλων επίσης να ενισχύσουν τη διάθεσή σας και τη μνήμη σας.

Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες «απαιτούν» παραπάνω ενέργεια από τον οργανισμό για να περάσουν από τη διαδικασία πέψης και αυτό έχει, ως αποτέλεσμα να αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, βιταμίνη C και κάλιο και γίνονται διαίτερα νόστιμος πουρές με θερμαντικές ιδιότητες για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

Kρεμμύδια
Τα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και ως ενεργειακό – τονωτικό συστατικό, βοηθώντας κατά αυτόν τον τρόπο στην αύξηση της εφίδρωσης και στην αντιμετώπιση των ασθενειών που προκαλούνται από το κρύο.

Μέλι
Το μέλι είναι φύσει ζεστό και συνιστά μία υπερτροφή με θερμαντικές ευεργετικές ιδιότητες, που το καθιστούν ένα πολύτιμο σύμμαχο-γιατρικό κατάλληλο για τα κρυολογήματα και τις ιώσεις. Φυσικά, οι χρήσεις του είναι πολλές αλλά μπορείτε να το απολαύσετε σε ένα τσάι και να το συνδυάσετε το με την εξίσου θερμαντική κανέλλα.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να παραλείπετε να πίνετε νερό και για να ενυδατώνεστε και να βοηθήσετε το σώμα σας να παραμείνει ζεστό τον χειμώνα. Το νερό κάνει το σώμα να λειτουργεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο και βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής σας θερμοκρασίας. Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό για να μην ξεχνάτε την ενυδάτωσή σας.