Οι λάτρεις του ψητού κρέατος γνωρίζουν τον χρυσό κανόνα ότι μετά το ψήσιμο χρειάζεται «ξεκούραση» πριν σερβιριστεί και κοπεί. Όμως ο σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτικός παρουσιαστής της εκπομπής Bizarre Foods, Andrew Zimmern θεωρεί ότι δεν πρέπει απλά το κρέας να «ξεκουράζεται» αλλά να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

anoigma-zimmern

Αυτό σημαίνει, όπως υποστηρίζει, ότι πρέπει προτού σερβιριστεί να παραμείνει εκτός ψησταριάς τουλάχιστον 45 λεπτά και η μπριζόλα να μην φτάνει στο τραπέζι ζεστή και αχνιστή αλλά σχεδόν κρύα…

mprizola-t-bone

Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά στην «Business Insider»: «Το μεγαλύτερο λάθος που οι περισσότεροι κάνουν είναι να τρώνε την ψητή μπριζόλα τους ζεστή. Προσωπικά, προτιμώ να την απολαμβάνω σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και κρύα. Όταν το κρέας «ξεκουραστεί» και αρχίσει να κρυώνει όλο το λίπος “επιστρέφει” στους μυς με αποτέλεσμα το κρέας να γίνεται ακόμα πιο τρυφερό. Αν ερχόσασταν στο σπίτι μου για γεύμα απόψε και μου λέγατε “ψήσε μου σε παρακαλώ μια μπριζόλα”, θα την έψηνα και στη συνέχεια θα την άφηνα εκτός γκριλ για 45 λεπτά για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη σερβίρω. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνω στο έπακρο τη γεύση της».

Ο μόνος βέβαια τρόπος για να διαπιστώσετε αν έχει τελικά δίκιο ή άδικο είναι να δοκιμάσετε κι εσείς τη θεωρία του.