Όσο καλομαγειρεμένο κι αν είναι ένα φαγητό, αν δεν είναι σερβιρισμένο σε ένα όμορφο τραπέζι με κομψά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, χάνει λίγη από την νοστιμιά του. Κακά τα ψέματα, δεν τρώμε μόνο με το στόμα, τρώμε και με τα μάτια. Γιατί το φαγητό εκτός από ανάγκη είναι και συντροφικότητα, μοίρασμα, διασκέδαση.

IKEA1

Το καθημερινό και το γιορτινό τραπέζι μας, στην ΙΚΕΑ βρίσκει την κατάλληλη συνταγή για να γίνει τέλειο. Αγαπάτε το μίνιμαλ, το ρομαντικό, το χρωματιστό ποπ στιλ ή την αρχοντιά του απόλυτου λευκού; Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σας στιλ, στην ΙΚΕΑ θα βρείτε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε. Επειδή κι εμείς στο olive έχουμε το στιλ και τις αδυναμίες μας, να σας τις πούμε;

Ηλίας Μαμαλάκης
Αγαπώ τα κολονάτα ποτήρια του κρασιού. Θέλω να είναι απόλυτα διάφανα, λεπτά και να ηχούν τέλεια στο τσούγκρισμα…

IKEA6

IVRIG. Ποτήρι κόκκινου κρασιού/κονιάκ, 48cl. Κόστος: € 2,49.

Ελένη Ψυχούλη
Το αγαπημένο μου λουλούδι είναι το τριαντάφυλλο. Λατρεύω το άρωμά του, την εικόνα του και θέλω να το βλέπω παντού. Στο πιάτο, το ποτήρι, το τραπεζομάντιλο. Ένα τραπέζι στρωμένο στα τριαντάφυλλα είναι το ιδανικό για μένα.

IKEA

INBJUDANDE. Τραπεζομάντιλο, 145x240cm. Κόστος: € 16,99.

Ντίνα Νικολάου
Μου αρέσει να φτιάχνω τράιφλ με κομματάκια από κούκις, κέικ, κρέμες, φρούτα και σάλτσες. Για να τα αναδείξω στο σερβίρισμα χρειάζομαι ένα σκεύος διάφανο και κομψό. Όπως αυτό το μπολ από φυσητό γυαλί με το πόδι.

IKEA7

GOTTIS. Μπολ σερβιρίσματος, διάμετρος 18cm. Κόστος: € 11,99.

Δημήτρης Σκαρμούτσος
Κάποιες φορές προτιμώ μια μικρή ξύλινη επιφάνεια κοπής για να σερβίρω ένα μπέργκερ, ένα χοτ ντογκ, ένα σάντουιτς να παίζει το ρόλο του πιάτου.

IKEA2

PROPPMΑTT. Επιφάνεια κοπής, 30x15cm. Κόστος: € 3,99.

Ανδρέας Λαγός
Τρελαίνομαι για σαλάτες όλων των ειδών. Μου αρέσει να τις σερβίρω σε τεράστια ρηχά μπολ, να τις διακοσμώ όμορφα και μετά να τις ανακατεύω και να τις μοιράζω με άνεση.

IKEA4IKEA3

GRIPANDE. Σετ σερβιρίσματος σαλάτας, 2τεμ. Κόστος: € 5,99 / RUNDLIG. Μπολ σερβιρίσματος, διάμετρος 30cm. Κόστος: € 9,99.

Ιωάννα Σταμούλου
Μου αρέσει να φτιάχνω γλυκά και να τα σερβίρω σε όμορφες πιατέλες με πόδι. Η συγκεκριμένη είναι γυάλινη, σκαλιστή, με υπέροχο γυάλινο καπάκι. Ομορφιά και πρακτικότητα!

IKEA5

ARV BROLLOP. Bάση σερβιρίσματος με καπάκι, Υ 22cm. Κόστος: € 14,99.