Η Daily Mail έκανε ένα ιδιαίτερο ρεπορτάζ για τα φαγητά, που δυσκολεύονται να προφέρουν οι Βρετανοί τουρίστες σε κάθε χώρα. Φυσικά, από τη λίστα δεν έλειπε και η Ελλάδα με το πιο παραδοσιακό της φαγητό, τον γύρο!

Ειδικότερα, βάσει έρευνας σε 1.000 Βρετανούς για λογαριασμό εταιρείας που διοργανώνει κρουαζιέρες, φάνηκε ότι ένας στους 10 τουρίστες αποφεύγει να παραγγείλει συγκεκριμένα φαγητά από… αμηχανία, γιατί δεν καταφέρνει να τα προφέρει σωστά. Μάλιστα, οι Βρετανοί τουρίστες έχουν δυσκολία, μεταξύ άλλων και στη χώρα μας, γιατί δε μπορούν να προφέρουν τη λέξη γύρο. Όπως σημειώνει η DailyMail: «Ο γύρος είναι φτιαγμένος από το κρέας που μαγειρεύεται σε μια κάθετη ψησταριά. Σερβίρεται σε πίτα και συνοδεύεται συνήθως από κρεμμύδια, πιπεριές, σαλάτα και τζατζίκι. Η σωστή προφορά είναι: Yee-ros. Το ποσοστό των τουριστών που το προφέρει λάθος αγγίζει το 93%!».

Όσον αφορά τις άλλες χώρες, οι Βρετανοί τουρίστες δυσκολεύονται να πουν τη λέξη Sriracha στην Ταϊλάνδη που είναι μια σάλτσα με τσίλι, Pho που είναι μια σούπα στο Βιετνάμ, Paczki που είναι ντονατς γεμιστά με μαρμελάδα στην Πολωνία, αλλά και  Caipirinha το γνωστό κοκτέιλ στη Βραζιλία. Ακόμη, δυσκολεύονται να πουν Viennoiserie, το σύνολο των σφολιατοειδών στην Γαλλία, και Poke που είναι ψάρι με φασόλια στη Χαβάη. Για αυτό, λοιπόν και εσείς πριν ταξιδέψετε ρίξτε μια ματιά στην τοπική γαστρονομία της κάθε χώρας για να είστε προετοιμασμένοι και με την… κατάλληλη προφορά!