Τι και αν αποκλειστήκαμε στη φάση των 8, θα συνεχίσουμε να μαζευόμαστε με την παρέα για να παρακολουθούμε το Eurobasket. Και ενώ εμείς θα καταβροχθίζουμε με το κιλό τα πιτόγυρα και τις τηγανητές πατάτες, οι φίλαθλοι των εναπομεινάντων χωρών της Ευρώπης θα απολαμβάνουν τα δικά τους αγαπημένα βρώμικα.

piroski-anoigma

Ρωσία
Τα πιροσκί, με αφράτη ζύμη από σιτάρι, μαγιά, γάλα, βούτυρο και αυγά, και γέμιση από κρέας ή ψάρι, μανιτάρια ή πατάτες είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές μεταξύ των οπαδών της Εθνικής Ρωσίας. Στην αυθεντική τους εκδοχή είναι τηγανητά σε καυτό λάδι, ενώ στην πιο light ψήνονται στο φούρνο. Εμείς πάντως λατρεύουμε να τα συνδυάζουμε και με ελληνικές γεύσεις, όπως φέτα και ελαιόλαδο. Όπως και να έχει είναι πεντανόστιμα!

sandwich pljeskavica

Σερβία
Εκεί οι λάτρεις του μπάσκετ αγαπούν τα λαχταριστά σάντουιτς με λουκάνικο, μπιφτέκι και μπόλικη σάλτσα μπάρμπεκιου. Χαρακτηριστικό είναι το πιάτο pljeskavica, το οποίο στην ουσία πρόκειται για ψητό μπιφτέκι από αρνί, χοιρινό και βοδινό, το οποίο σερβίρεται μαζί με κρεμμύδια, πηκτή κρέμα γάλακτος, πίκλες και την παραδοσιακή σαλάτα urnebes φτιαγμένη με τυρί, πιπεριές τσίλι, αλάτι και μπόλικα μπαχαρικά. Πολλές φορές μάλιστα το σερβίρουν μέσα σε ψωμάκι και το απολαμβάνουν στο χέρι ενώ παρακολουθούν με προσήλωση των αγώνα.

bosna-street-food

Σλοβενία
Οι Σλοβένοι μπορεί να έχουν το λιγότερο άγχος από τις τρεις ομάδες, καθώς η δική τους προκρίθηκε αισίως στον τελικό, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν θα παρακολουθήσουν και τα προημιτελικά, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα τους λιπαρά και βαριά, κρεατοφαγικά πιάτα. Ενώ αγωνιούν για την έκβαση του αγώνα, λατρεύουν να καταβροχθίζουν σάντουιτς με λουκάνικα, αλλά και κρέας αλόγου, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να απολαύσουν μία αραβική πίτα με τραγανά φαλάφελ και χούμους στο εσωτερικό.

CHURROS

Ισπανία
Μπορεί να αποκλείστηκε, αλλά θα διαγωνιστεί την Κυριακή στο μικρό τελικό. Ένα είναι σίγουρο, οι οπαδοί της Εθνικής Ισπανίας θα απολαύσουν τον αγώνα τρώγοντας μερικά τραγάνα, γλυκά και πεντανόστιμα churros ή αλλιώς ισπνικούς λουκουμάδες. Επειδή είμαστε ζηλιάρηδες, όμως, λέμε να φτιάξουμε και εμείς μόνοι μας μερικά στο σπίτι ή να πάμε στο κοντινότερο κατάστημα για να απολαύσουμε το αγαπημένο αυτό γλύκισμα.