Το αγγούρι είναι ένα λαχανικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι και η εποχή του. Σας έχουμε μια εύκολη αλλά και εντυπωσιακή πρόταση για σνακ που μπορεί είτε να καταναλωθεί ως σαλάτα είτε να συνοδεύσει το ποτό σας, σε βραδιές με φίλους.

Πώς να ετοιμάσετε τις «βαρκούλες αγγουριού»

Υλικά
Τα υλικά για τη συγκεκριμένη παρασκευή δεν είναι συγκεκριμένα. Ποικίλλουν ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο σας, πόσο γρήγορα θέλετε να ολοκληρώσετε το πιάτο σας, πόσα άτομα θα φάνε… Ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τα αγγούρια ως… μπολάκια για διάφορες σαλάτες, σος και ντιπ ενώ είναι ένα πιάτο που τρώγεται… ολόκληρο!

Δίνουμε μερικές ιδέες:
2-3 μεγάλα αγγούρια ή 5-6 μικρά αγγουράκια (ανάλογα με τα άτομα που θα έχετε στο τραπέζι και ανάλογα με τη γαρνιτούρα των αγγουριών).
Υλικά για σαλάτα: ντομάτες, φέτα, ελιές, πιπεριές και αγγούρι, σος, τυροκαφτερή ή καρότο με κρεμμυδάκια και μαρούλι και κρουτόν, ρόκα και παρμεζάνα…
Οι επιλογές είναι άπειρες. Η συνταγή μπορεί να εμπλουτιστεί ανάλογα με τα υλικά που έχετε στο σπίτι σας αλλά και τη φαντασία σας!

Πώς φτιάχνετε τις «βαρκούλες»
Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Κόβετε εγκάρσια το αγγούρι στη μέση και αδειάζετε το περιεχόμενό του με ένα κουτάλι. Μπορείτε αν θέλετε το περιεχόμενο να το χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια μέσα στη σαλάτα σας, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού έχετε αδειάσει τα αγγούρια, τα γεμίζετε με τη σαλάτα που έχετε ετοιμάσει.
Αν θέλετε μπορείτε και σε μια μικρότερη βαρκούλα αγγουριού (πχ να κόψετε στη μέση μισό αγγούρι), να βάλετε κάποια συνοδευτική σος ή ντιπ ή ακόμα και το τζατζίκι σας ή την τυροκαφτερή σας.

Αν πάλι προτιμάτε, μπορείτε να κόψετε αλλιώς τα αγγούρια σας, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία και να τα γεμίσετε περίπου όπως γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, όταν φτιάχνουμε γεμιστά. Είναι πιο εύκολη διαδικασία, αν και λιγότερο εντυπωσιακή ως εικόνα.

Δείτε επίσης:
Η πιο εύκολη και δροσιστική σαλάτα του καλοκαιριού

Παπουτσάκια ή αλλιώς «βαρκούλες στο ταψί»

Η χρήση του αγγουριού που δεν είχες ποτέ φανταστεί