Σε ποιον δεν αρέσει το ελαφρύ και δροσιστικό γιαουρτάκι; Ιδιαίτερα τώρα που σφύξαν οι ζέστες, τι καλύτερο από το να το απολαμβάνουμε ακόμα πιο συχνά σε γλυκές και αλμυρές δημιουργίες;

3 ιδέες με γιαούρτι
*Απλώστε το σε μια φέτα ψωμί και περιχύστε από πάνω με μέλι, για πρωινό.

* Χτυπήστε στο multi γιαούρτι με μπανάνα, μέλι, κανέλα και μια χούφτα δημητριακά.

* Δοκιμάστε πίτσα πικάντικη με κουταλιές γιαουρτιού περιμετρικά και στο κέντρο για δροσιά.

W02A8747_1

Τα οφέλη του
Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου. Επίσης περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Α και D. Τα ένζυμα του διευκολύνουν την πέψη, μάλιστα, ένα γιαούρτι την ημέρα αρκεί για να λειτουργεί άψογα το πεπτικό σύστημα. Ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ αποτελεί σύμμαχο για όσους ασκούνται τακτικά και θέλουν να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (ιδανικό γεύμα μετά την άσκηση).

Πώς το προτιμάτε;
Πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά, σε πήλινα ή πλαστικά κεσεδάκια, με ελαφρώς γλυκιά ή υπόξινη γεύση, με πέτσα, στραγγιστό, με πιο αραιή ή σφιχτή υφή… Όπως κι αν το προτιμάτε, θα επιλέξετε ανάμεσα σε αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο, βουβαλινό, ακόμα και φυτικό, από γάλα σόγιας, αμυγδάλου, ρυζιού, φουντουκιού ή καρύδας.

W02A8699_1

Απολαύστε το
Με φρούτα και δημητριακά για ένα σούπερ πρωινό. Με μέλι, καρύδια και κανέλα, σε γλυκά, όπως κρέμες, μους και κέικ, σε δροσερά ντιπ που συνοδεύουν ψητό κρέας, αλλά και τα αγαπημένα μας ντολμαδάκια, με ρύζι, σε dressing για σαλάτες και βέβαια στο διάσημο τζατζίκι.

Και μερικές νόστιμες συνταγές για frozen yogurt:
Frozen yogurt μέλι με αλμυρά καρύδια

Frozen yogurt με σοκολάτα