Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς δείχνουν μια ωραιοποιημένη εκδοχή της πραγματικότητας, όπου όλες οι παραλίες έχουν γαλαζοπράσινα νερά, όλα τα ζευγάρια είναι φουλ ερωτευμένα και πνιγμένα στα ροδοπέταλα και όλες οι influencers έχουν τέλειες ζωές και καλλίγραμμα σώματα. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν αφήνουμε αυτές τις «ψεύτικες» πραγματικότητες να μάς επηρεάζουν και να χαλούν την εικόνα που έχουμε για τη ζωή και τον εαυτό μας. Αυτό ακριβώς έπαθε και η γνωστή beauty vlogger, Meredith Foster, η οποία με τον καιρό δουλεύοντας στα social media, ξεκίνησε να πάσχει από νευρική ανορεξία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meredith Foster (@meredithfoster) on

Πριν από αρκετούς μήνες πολλοί θαυμαστές και φίλοι της άρχισαν να παρατηρούν ανησυχητικές αλλαγές στην εμφάνισή της, όμως η ίδια επέμενε πως δεν έχει νευρική ανορεξία και πως απλά πια τρέφεται υγιεινά και γυμνάζεται. Πριν λίγες μέρες όμως βρήκε το θάρρος να παραδεχτεί το πρόβλημά της με την ελπίδα να βοηθήσει και άλλους που πιθανόν πάσχουν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meredith Foster (@meredithfoster) on

«Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με 3 χρόνια διαφορά στο ίδιο ακριβώς σημείο. Στα αριστερά είναι όταν ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι ίσως γίνομαι ανορεξική αλλά έσπρωχνα τις σκέψεις στην άκρη και χρησιμοποιούσα τη δικαιολογία ότι γινόμουν πιο υγιής. Μού πήρε χρόνια να το παραδεχτώ στον εαυτό μου. Ήταν ακόμη πιο δύσκολο να το πω σε κάποιο μέλος της οικογένειάς μου. Στη δεξιά φωτογραφία μπορώ να δω τη θλίψη στα μάτια μου. Χαμογελούσα παρά τον τόσο πόνο που δεν μοιραζόμουν με κανέναν. Ένιωθα πως δεν υπήρχε τρόπος να ξεφύγω από τους δαίμονες στο κεφάλι μου. Περιόριζα το φαγητό που κατανάλωνα όχι επειδή ήθελα να δείχνω κάπως αλλά επειδή ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσα να ελέγχω πια στη ζωή μου. Ο φόβος είναι ο εχθρός, μην τον αφήνεις να σε ελέγχει», γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε.

View this post on Instagram

A post shared by Meredith Foster (@meredithfoster) on

«Ο ψυχολόγος μου με ενθάρρυνε να μιλήσω για αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν μερικούς μήνες. Προσπάθησε να βρεις τη δύναμη να μιλήσεις σε κάποιον που εμπιστεύεσαι. Δεν θα είμαι σιωπηλή πια. Ο Θεός μάχεται μαζί μας κάθε μέρα, προχώρησε μαζί Του. Μην τα παρατάς. Υπάρχει ελπίδα και υπόσχομαι ότι θα τα καταφέρεις. Προσεύχομαι για ίαση, ελπίδα και απέραντη αγάπη», συνεχίζει.

Αν εσύ ή κάποιος γνωστός σου χρειάζεται βοήθεια, κάλεσε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο, όπως το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών (210 8003493) ή το Κέντρο υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές “Ανάσα” (210 9234904).