Όλοι μας έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή στη ζωή μας για ποιον λόγο να ξοδέψει κάποιος πολλά χρήματα για να απολαύσει τροφές, που είναι πιο ξεχωριστές σε σχέση με τις πιο κοινές… Κάπως έτσι το www.therichest.com έφτιαξε μία λίστα με τις δέκα πιο ακριβές τροφές στον κόσμο και σας την παρουσιάζουμε ξεκινώντας από τι άλλο; Μα με το χαβιάρι.

10. Χαβιάρι
Η πιο ξακουστή τροφή των ευκατάστατων. Το χαβιάρι είναι αβγά που βρίσκονται στις ωοθήκες ορισμένων ειδών ψαριών της οικογένειας των οξυρρυγχιδών. Η τιμή στο χαβιάρι αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα και την ποικιλία του. Για παράδειγμα το χαβιάρι Περσίας Almas  κοστίζει 60.000€ το κιλό. Ωστόσο, τα 70 ευρώ είναι ένα από τα μίνιμουμ ποσά, που μπορεί να δώσει κάποιος για να αγοράσει 30 γρ. χαβιάρι.

9. Στρείδια
Τα στρείδια στα παλαιότερα χρόνια ήταν γεύμα της εργατικής τάξης αυτό όμως έχει αλλάξει πια και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό, που προέρχεται από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Mια ντουζίνα  στρείδια συνήθως κοστίζουν από 30 έως και 50 ευρώ.

8. Φουα γκρά
Το φουα γκρά, που παρασκευάζεται από το συκώτι της χήνας ή της πάπιας και μάλιστα η παρασκευή του δέχεται πολλές φορές έντονη κριτική, καθώς γίνεται με σκληρό τρόπο. H μέση τιμή του υπολογίζεται γύρω στα 50 ευρώ το κιλό.

7. Κρέας Wagyu
Προέρχεται από μια ποικιλία διαφορετικών ιαπωνικών αγελάδων, με κάποιους να το περιγράφουν ως μαλακά κομμάτια ψαριού. Το σίγουρο είναι πως αν κάποιος αγαπάει το βόειο κρέας μπορεί στην Ιαπωνία να δοκιμάσει αυθεντικά πράγματα. Το κόστος του ενός κιλού γι’ αυτό το είδος κρέατος μπορεί να ξεκινήσει από τα 100 ευρώ και να φτάσει ακόμα και στα 400.

6. Σαφράν
Το κόκκινο μπαχαρικό, ή καλύτερα γνωστό ως Κόκκινο Χρυσό, προέρχεται από ένα συγκεκριμένο είδος λουλουδιού και είναι αρκετά δημοφιλές στους πλούσιους και διάσημους αυτού του κόσμου. Για 500 γραμμάρια η τιμή του σαφράν μπορεί να ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Locos por el Jamón (@jamonadiccion) on

5. Ιβηρικό χαμόν
Αυτό το εκλεκτό αλλαντικό προέρχεται από χοίρους που η διατροφή τους έχει βελανίδια μόνο κατά την τελευταία περίοδο της ζωής τους. Το κόστος του ενός κιλού γι’ αυτό το αλλαντικό υψηλής ποιότητας κυμαίνεται στα 365 ευρώ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by densukewatermelongreek (@densuke_watermelon_greek) on

4. Μαύρο καρπούζι (Densuke watermelon)
Η ιδέα ενός μαύρου καρπουζιού ακούγεται σίγουρα νόστιμη, αλλά και ίσως ανατρεπτική όταν μάθει κάποιος πως το καρπούζι Densuke μπορεί να κοστίσει από 200 έως και 6.000 ευρώ.

View this post on Instagram

 

A post shared by namipon (@nininwave) on

3. Τυρί Moose
Μπορεί να θυμίζει σε πολλούς φέτα λόγω της λευκής εμφάνισης του, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Η διαδικασία παραγωγής του είναι περίπλοκη, αλλά και η διαθεσιμότητά του εξαιρετικά περιορισμένη. Το κόστος του ενός κιλού κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ayam_cemani_germany on

2. Κοτόπουλα Ayam Cemani
Τα κοτόπουλα Ayam Cemani είναι μαύρα σε χρώμα και δεν μοιάζουν σε τίποτα με τα συνηθισμένα κοτόπουλα. Ο εν λόγω τύπος κοτόπουλου μπορεί να κοστίσει πολλά χιλιάδες ευρώ και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για μερικούς ιδιαίτερους γευσιγνώστες. H μέση τιμή αγοράς γι’ αυτό το είδος κοτόπουλου είναι τα 180 ευρώ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Art Of Plating 🇮🇹 (@_artofplating_) on

1. Λευκή τρούφα
Το κόστος της μαύρης τρούφας μπορεί να είναι υψηλό, ωστόσο όταν μιλάμε για τη λευκή τότε αυτό φτάνει σε εξαψήφιο αριθμό… Τόσο η σπανιότητα της λευκής τρούφας όσο και η έντονη ξεχωριστή γεύση της εκτοξεύουν την τιμή της. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, 1 κιλό λευκής τρούφας μπορεί να κοστίσει από 2.000 έως και 4.000 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη:
Χιλιάδες «μπισκότα τύχης» προσφέρονται ως τέχνη σε έκθεση

Café στη Γερμανία μοίρασε τα πιο περίεργα καπέλα για να τηρούνται οι αποστάσεις

Μετά τα pancakes στο γάλα, τον ρόλο των δημητριακών αντικαθιστούν και τα cookies