Καλοκαιρινά ροφήματα με βάση τα φρέσκα φρούτα. Δροσερά και απολαυστικά, ιδανικά για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού ή το βραδάκι πριν το φαγητό.

Τσάι με ροδάκινα

Υλικά για 2-3 ποτήρια
2 φακελάκια τσάι
1 φλιτζάνι νερό
¼ λεμόνι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 ώριμα ροδάκινα

Διαδικασία
Βάζουμε βραστό νερό στην τσαγιέρα και τα δύο φακελάκια τσάι. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά. Σουρώνουμε, προσθέτουμε ζάχαρη και λεμόνι. Προσθέτουμε τα ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες ή μικρά κυβάκια και το βάζουμε στο ψυγείο, Αφήνουμε για 2 με 3 ώρες να παγώσει και να βγάλει το ροδάκινο το υπέροχο άρωμα του. Μπορούμε να σουρώσουμε το τσάι μας ή να το απολαύσουμε με τα κομματάκια από ροδάκινα μέσα.

Αναψυκτικό με σταφύλι

Υλικά για 2 ποτήρια
1 μεγάλο τσαμπί σταφύλι
½ λεμόνι, τον χυμό
1 κουτ. γλυκού σιρόπι μέντας

Διαδικασία
Κόβουμε τις ρόγες από το σταφύλι, κρατάμε μερικές στην άκρη για το γαρνίρισμα και τις βάζουμε στο μπλέντερ, Κάνουμε τον πολτό και σουρώνουμε, Ανακατεύουμε τον χυμό των σταφυλιών με το χυμό λεμόνι και το σιρόπι μέντας. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με ρόγες από σταφύλι

Αφρώδες κρασί με κόκκινα φρούτα

Υλικά για 2-3 ποτήρια
50 γρ φράουλες
50 γρ, σμέουρα
50 γρ. φραγκοστάφυλα
½ λεμόνι, τον χυμό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Διαδικασία
Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Διαλύουμε τη ζάχαρη σε ελάχιστο ζεστό, μαζί με λίγο ξύσμα από το λεμόνι και την ρίχνουμε στα φρούτα. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια και προσθέτουμε το αφρώδες κρασί.

 

Δείτε επίσης:

3 καλοκαιρινά κοκτέιλ a la Italia με βάση το αφρώδες κρασί

4 κοκτέιλ στην πιο φρουτένια και αρωματική εκδοχή τους

Φτιάχνουμε χειροποίητα αναψυκτικά στο σπίτι!