Λάτρευες το «Κάτι ψήνεται» και μετάνιωσες που δεν πρόλαβες να δηλώσεις συμμετοχή και να καταπλήξεις το πανελλήνιο με τις μαγειρικές σου ικανότητες; Ανακαλύψαμε μία εφαρμογή που μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να κάνεις το σπίτι σου εστιατόριο και μάλιστα, με κέρδος κάθε φορά.

Το TastePlease είναι η νέα εφαρμογή, που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου και η οποία φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος γευματίζει, φιλοξενεί, κάνει φιλίες, γενικά αλληλεπιδρά με τους γύρω του.

Με επίκεντρο το τραπέζι και όπλο την κατσαρόλα και τις μαγειρικές του ικανότητες, ο καθένας μπορεί να κάνει εγγραφή στο TastePlease και να γίνει οικοδεσπότης οποιουδήποτε θέλει να δοκιμάσει -και να πληρώσει- το φαγητό του. Παράλληλα, με τον ίδιο τρόπο κάποιος γίνεται καλεσμένος, συμμετέχοντας σε ιδιωτικά dining events με σπιτικό φαγητό που δίνουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους άγνωστα μέχρι χθες άτομα που αν μη τι άλλο έχουν κοινό μεταξύ τους την αγάπη για το φαγητό.

Για να καταλάβεις ακριβώς πώς λειτουργεί, κατεβάζεις την εφαρμογή στο κινητό σου (είναι διαθέσιμη για Android και iOS) ή μπαίνεις στο site του TastePlease, που συστήνεται ως η πρώτη παγκόσμια κοινωνική γαστρονομική κοινότητα και δημιουργείς λογαριασμό. Στη συνέχεια, αν θέλεις να πας κάπου ως επισκέπτης τσεκάρεις τα διαθέσιμα events ανά ημερομηνία, χώρα και είδος φαγητού. Μόλις βρεις αυτό που σου αρέσει και σε βολεύει, μπορείς να δεις διεύθυνση, μενού, τιμή, αν προσφέρουν κρασί ή αν πρέπει να πας το δικό σου, αν το μενού απευθύνεται σε ειδικές διατροφικές ομάδες (π.χ. χωρίς γλουτένη ή γαλακτοκομικά), καθώς και αν επιτρέπεται το κάπνισμα ή τα κατοικίδια και αν διατίθενται να δεις φωτογραφίες του οικοδεσπότη -που μπορεί να είναι και επαγγελματίας μάγειρας-, του χώρου και των πιάτων.

parea

Ανάλογη διαδικασία ακολουθείς και αν θέλεις να γίνεις οικοδεσπότης, μόνο που αυτή τη φορά είσαι εσύ αυτός που εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οργανώνεις dining events ανάλογα με τις ημερομηνίες που σε εξυπηρετούν, αλλά και τι ποσό θα πρέπει να καταβάλουν οι καλεσμένοι σου προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο τραπέζι σου. Τέλειο;

Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για διεθνή εφαρμογή, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και στα ταξίδια σου στο εξωτερικό, για να δοκιμάσεις από πρώτο χέρι και στην πιο αυθεντική της εκδοχή την τοπική κουζίνα. Και για να μην νομίζεις ότι αυτό είναι κάτι ξένο προς τα ελληνικά δεδομένα, στην εφαρμογή βρίσκεις ήδη πολλά dining events που οργανώνονται στην Ελλάδα. Θα τα δοκιμάσουμε και θα σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.

info
www.tasteplease.com