Η επιδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας και μέχρι νεοτέρας μένουμε όλοι εντός σπιτιού ακολουθώντας τις οδηγίες της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Κάπως έτσι θα συνεχίσουμε και το Πάσχα που φέτος θα είναι διαφορετικό από κάθε σκοπιά. Ακόμα και στο παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.

Το Πάσχα όλη η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται γύρω από το φορτωμένο με πληθώρα εδεσμάτων γιορτινό τραπέζι, από το οποίο δε λείπει συνήθως και ο παραδοσιακός οβελίας. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, φέτος δεν προβλέπεται σε αυλές και πυλωτές να ψήσουμε αμνοερείφια, που σημαίνει ότι το σούβλισμα του οβελία βγαίνει εκτός πλάνου, κάτι που, αν το καλοσκεφτούμε, έχει απόλυτα λογική βάση. Αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί, δεν θα σουβλίσουμε, δεν θα τσιμπολογήσουμε από την πετσούλα του σουβλιστού οβελία, δεν θα υποδεχτούμε φίλους και γείτονες στο σπίτι γιατί όλα τα παραπάνω συνεπάγονται υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι αρμόδιοι λοιπόν πρότειναν να μην γίνουν φέτος ψησίματα αμνοεριφίων σε ανοιχτές αυλές, πυλωτές πολυκατοικιών ή ταράτσες γιατί όλο και κάποιος θα περάσει για παρέα.

Οπότε, σκεφτείτε αυτό το Πάσχα να ψήσετε στο φούρνο ωραιότατα παϊδάκια, ένα περιποιημένο γκιούλμπασι με κρέατα στη λαδόκολλα, ή αρνάκι ρολό γεμιστό με πατάτες ενώ αν προτιμάτε τα κάρβουνα, ψήστε στο μπαλκόνι παϊδάκια, μπριζόλες, λουκάνικα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε, αυστηρά όμως για τα μέλη που κατοικούν στο σπίτι. Όσο για τις επίσημες ανακοινώσεις, οι οδηγίες είναι σαφείς ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση απαγόρευσης κυκλοφορίας για κάποιο σκοπό που οφείλουμε να σεβαστούμε για την προσωπική και τη δημόσια υγεία. Αρνάκι σουβλίζουμε και του χρόνου…

Σας δίνουμε και ιδέες για νόστιμες συνταγές
Αρωματικό ψητό αρνάκι με salsa verde
Κοκορέτσι στο φούρνο
Αρνίσια μπουτάκια στο φούρνο με φούξια σαλάτα

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα