Το τριµµένο σουµάκ έχει όξινη, φρουτώδη, ελαφρά στυφή γεύση και ουδέτερο άρωµα. Χρησιµοποιείται πολύ στις ανατολίτικες κουζίνες και αντικαθιστά το ξίδι ή το λεµόνι.

Ταιριάζει εξαιρετικά σε σαλάτες και κρέας. Προέρχεται από τον αποξηραµένο καρπό του φυτού Rhus coriaria και είναι γνωστό και ως Σουµάκι, Ρους ή Βιρσιά. Από το φυτό παίρνουµε µόνο τους καρπούς, οι οποίοι αλέθονται µέχρι να µετατραπούν σε µια πορφυρή-κοκκινωπή σκόνη. Ιδανικό για δίαιτες φτωχές σε αλάτι.

Δείτε επίσης:
Πότε χαλάνε τα μπαχαρικά;

Το μυστικό για να απελευθερώσουν τα μπαχαρικά το άρωμα τους

Γκάζιαντεπ: Μπαχαρικά, κεμπάπ και μπακλαβάς στη νοτιανατολική Τουρκία