Σπάνιες ποικιλίες κηπευτικών, που ξεχωρίζουν για τα έντονα χρώματα τους, καλλιεργεί μια οικοτεχνία βιολογικών προϊόντων στην Πιερία.

Η Olympus Bio δραστηριοποιείται στην παραγωγή, συσκευασία και εμπορία αρωματικών φυτών και βοτάνων. Μέσα στις επόμενες μέρες ωστόσο, είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν στην αγορά και τα νέα προϊόντα τους, που είναι μοβ καλαμπόκι, μοβ φασολάκια και κολοκύθα Ταϊλάνδης.

«Η θεία του άντρα μου είναι Ταϊλανδέζα κι έπειτα από ταξίδια στην πατρίδα της, μας έφερε ως δώρο τους περίεργους αυτούς σπόρους, που δοκιμάσαμε στα χωράφια μας και ευδοκίμησαν», δήλωσε η ιδρυτής της εταιρείας Ξανθή Πύρτσιου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Εμείς και τα παιδιά μας, όπως και διάφοροι άλλοι φίλοι στην Πιερία, γευτήκαμε ήδη την πρώτη σοδειά και ενθουσιαστήκαμε. Τώρα ήρθε η ώρα να τα συστήσουμε και στο υπόλοιπο καταναλωτικό κοινό της χώρας», πρόσθεσε.

Όσο για τα χαρακτηριστικά των εξωτικών αυτών κηπευτικών, όπως αναφέρει η κ. Πύρτσιου, το μοβ καλαμπόκι είναι γλυκό και ζουμερό, ενώ η κολοκύθα Ταϊλάνδης έχει μέγεθος μιας αγκαλιάς περίπου. Σε γεύση πάλι, είναι πολύ διαφορετική πιο γλυκιά από την κολοκύθα που γνωρίζουμε και θυμίζει κάτι από κάστανο.

Μεταξύ των «περίεργων» για τα ελληνικά δεδομένα προϊόντων που καλλιεργεί η οικοτεχνία, συγκαταλέγονται επίσης η ποικιλία καλαμποκιού χρώματος άσπρο και μοβ, η πιπεριά τσίλι Ταϊλάνδης και το baby μελιτζανάκι.

Σημειώνεται ότι η καλλιέργεια όλων των προϊόντων τους γίνεται βιολογικά, ενώ στη συνέχεια αυτά ταξιδεύουν και στο εξωτερικό, σε Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε επίσης:
Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις το καλαμπόκι περιλαμβάνει μια φόρμα του κέικ!

Από που κρατάει η σκούφια του καλαμποκιού;

Πολύχρωμο καλαμπόκι σαν «γυάλινο κόσμημα»