H σοκολάτα γάλακτος, όπως φαίνεται είναι το αγαπημένο είδος σοκολάτας για τους αναγνώστες το olivemagazine.gr.  Με βάση poll του olivemagazine.gr στο viber που ρωτούσε το αναγνωστικό κοινό, ποιο είναι το αγαπημένο είδος σοκολάτας και έχοντας ως επιλογές: 1) σοκολάτα γάλακτος 2) μαύρη σοκολάτα και 3) λευκή σοκολάτα, η σοκολάτα γάλακτος ήταν πρώτη στις προτιμήσεις.

Ειδικότερα, το 50 % όσων ψήφισαν διάλεξαν τη σοκολάτα γάλακτος, το 41% τη μαύρη σοκολάτα και το 8% τη λευκή σοκολάτα. Οι ψήφοι στο σύνολό τους ήταν 2.248! Έτσι, λοιπόν, όπως σας υποσχεθήκαμε θα μάθουμε λίγα περισσότερα για τη σοκολάτα  και θα σας δώσουμε τις πιο σοκολατένιες συνταγές μας.

Γενικά για τη σοκολάτα
Η σοκολάτα όπως την γνωρίζουμε είναι προϊόν επεξεργασίας και πρόσμιξης υλικών. Όλα όμως ξεκινούν από το κακαόδεντρο. Οι καρποί του κακάο είναι μεγάλοι σε διάσταση –σαν μικρά μυτερά πεπόνια- και οι σπόροι αυτού του καρπού είναι που περνούν από επίπονη επεξεργασία μέχρι να πάρουμε την πρώτη ύλη που λέγεται κακαόμαζα.

Είναι πλούσια σε γεύση και έχει 50-55% περιεκτικότητα σε βούτυρο κακάο και από αυτήν εξάγεται επίσης και το κακάο σε σκόνη. Σημειώνουμε, πως το βούτυρο κακάο είναι η λιπαρή ουσία που προκύπτει από την άλεση και σύνθλιψη καθαρισμένων, αποφλοιωμένων και καβουρδισμένων σπόρων κακάο. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλα τα οφέλη της σοκολάτας ΕΔΩ.

Η σοκολάτα γάλακτος
Σοκολάτα γάλακτος αποτελείται από κακαόμαζα, ζάχαρη και γάλα (ή σκόνη γάλακτος). Το ποσοστό της κακαόμαζας είναι κατά μέσο όρο στο 35%. Η σοκολάτα γάλακτος χρησιμοποιείται κυρίως ως γλύκισμα παρά ως πρώτη ύλη, το κακάο και το βούτυρο του κακάο δίνει το όνομα της σοκολάτας παρόλο που η κακαόμαζα είναι σε μικρότερο ποσοστό, το όνομα της προέρχεται από την προσθήκη γάλακτος (συνήθως γάλα σε σκόνη) ενώ το χρώμα και η γεύση προέρχεται από τον συνδυασμό γάλακτος, κακαόμαζας και βούτυρο κακάο. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτό το άρθρο χωρίς σούπερ σοκολατένιες συνταγές:

Μους σοκολάτα με εσπρέσο και μπισκότα αμυγδάλου – καρύδας
Πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα
Τούρτα σοκολάτας με γκοφρέτες
Τάρτα σοκολάτας
Τάρτα σοκολάτας με ρόδι
Σοκολατόπιτα με άρωμα μανταρινιού και βάση από μπάρες
Σοκολατένιο κέικ με καρύδα