Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι περίπου οι μισοί Βρετανοί ξεκίνησαν να πίνουν περισσότερο για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, έρευνα της «Global Drug Survey» σε 40.000 ανθρώπους αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης της νόσου Covid-19, το 47% των Βρετανών ξεκίνησαν να πίνουν αλκοόλ νωρίτερα απ΄ ό,τι συνήθιζαν μέσα στη μέρα.

Τα πορίσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 12 χώρες δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν άλλαξαν ιδιαίτερα στη στάση τους απέναντι στο αλκοόλ. Μόλις το 23% δήλωσαν ότι άρχισαν να καταναλώνουν αλκοόλ πιο νωρίς μέσα στην ημέρα απ΄ότι συνήθιζαν.

Η Βρετανία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα που απαρτίζεται από δώδεκα χώρες με την Ελλάδα να βρίσκεται στον πάτο της λίστας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το lockdown που επιβλήθηκε στους Βρετανούς στις 23 Μαρτίου, τους προκάλεσε πλήξη και άγχος με αποτέλεσμα να βρουν διέξοδο στο αλκοόλ. Παρά το γεγονός ότι οι παμπ στη χώρα ήταν κλειστές, οι πελάτες των σούπερ μάρκετ άδειασαν τα ράφια με αλκοολούχα ποτά από τις πρώτες κιόλας ημέρες που επιβλήθηκε η καραντίνα, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Όσοι κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ – περίπου το ένα τέταρτο – ισχυρίστηκαν ότι, εν μέσω καραντίνας είχαν στην τσέπη τους περισσότερα χρήματα και καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Τα ευρήματα της έρευνας που προκύπτουν από επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις των αλκοολούχων ποτών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 34% τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Κι ενώ το 47% των Βρετανών ξεκίνησαν να πίνουν νωρίτερα μέσα στην ημέρα για να αντέξουν την καραντίνα, ο μέσος όρος παγκόσμιος είναι 31%.

Περίπου το 30% των ερωτηθέντων παγκοσμίως αύξησαν λίγο τις ημέρες που κατανάλωναν αλκοόλ (στη Βρετανία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 35%) και το 13% το αύξησαν πολύ ( το ποσοστό για τους Βρετανούς ήταν 20,6%).

Μετά τη Βρετανία, στη δεύτερη θέση έρχεται η Ολλανδία με ποσοστό 43,7% και η Δανία με ποσοστό 37,9 %. Κι ενώ το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων παγκοσμίως δήλωσε ότι ο αριθμός των ημερών που κατανάλωναν αλκοόλ είχε μειωθεί κατά τη διάρκεια του Covid-19, το 29% δεν είχε δει καμία αλλαγή στις συνήθειές του.

Συνολικά, το 11% των ερωτηθέντων δήλωναν ότι έπιναν αλκοόλ καθημερινά το μήνα Απρίλιο.

Εκτός από την Ελλάδα, οι χώρες που δεν είδαν δραματικές αλλαγές στις συνήθειες των πολιτών σε ότι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ εν μέσω πανδημίας είναι η Γερμανία και η Ελβετία. Στη Γερμανία, το 26,4% ξεκινούσαν νωρίτερα το αλκοόλ μέσα στην ημέρα ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Ελβετών ήταν 26,7%

Διαβάστε ακόμη:
Θα είναι το μπέργκερ του μέλλοντος από… έντομα;

Βanana bread, η πιο δημοφιλής συνταγή στην καραντίνα + 3 τέλειες συνταγές

Κορωνοϊός: Οι καταναλωτές επέλεξαν σπιτικό φαγητό και πέταξαν λιγότερα τρόφιμα