Μία ομάδα Τρικαλινών φτιάχνει ξεχωριστές και πολύ όμορφες ποδιές, για επαγγελματίες αλλά και οικιακούς μάγειρες με στυλ, που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Η «2 Handmade Aprons» ξεκίνησε το 2015, όταν σε μια έρευνα αγοράς που έκανε μια ομάδα νέων Τρικαλινών που μέχρι τότε εργάζονταν στον κλάδο της εστίασης, διαπίστωσαν πως υπήρχε ένα κενό στην αγορά ποιοτικής αλλά και οικονομικής ποδιάς. Δεν έχασαν χρόνο λοιπόν και έστησαν αμέσως το εργαστήριο τους στα Τρίκαλα.

Η επιτυχία τους ήταν τέτοια, ώστε πλέον έχουν υποκατάστημα στην Κύπρο, ενώ κάνουν και εξαγωγές στη Γερμανία, στην Αυστρία, στη Φιλανδία, στη Σουηδία, στη Ρουμανία, στην Αυστραλία και στο Βανκούβερ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θάνος Τάμπας, ένας εκ των συνιδρυτών της «2 Handmade Aprons».

Η εταιρεία σχεδιάζει και ράβει ποδιές από το μηδέν, εξηγεί από την πλευρά του ο Δήμος Μπαλάφας, το δεύτερο μέλος της ομάδας, επισημαίνοντας παράλληλα πως «κάθε πελάτης είναι ένα μοναδικό και ξεχωριστό project, σπάνια κάποιος επιλέγει από τα έτοιμα σχέδια αν και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα υπάρχουν περίπου 70 κωδικοί». «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι ότι ο καθένας μπορεί να “στήσει” την ποδιά του ώστε να ταιριάζει στην αισθητική του, να καλύπτει τις ανάγκες του και φυσικά να τον συμφέρει οικονομικά», εξηγεί.

Το κύριο αντικείμενο του εργαστηρίου, είναι οι ποδιές, ωστόσο καθημερινά προκύπτουν ανάγκες με αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο να ράβουν και σακάκια barista/bartender και chef, καθώς και δερμάτινες θήκες μαχαιριών, εξηγεί το το τρίτο μέλος της ομάδας Έντα Τάμπα.

Η ομάδα απαρτίζεται επίσης, από επαγγελματίες στον χώρο του ραψίματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα. «Η 2 Handmade Aprons είναι «προϊόν» δικής μας ανάγκης», συνεχίζει ο κ. Τάμπας, σημειώνοντας ότι ξεκίνησαν πολύ δειλά, με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό. «Πλέον η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες γαζώτριες, πατρονίστ, σχεδιαστή και social media manager. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα μας λόγω της ζήτησης», αναφέρει. Όσο για τις τάσεις στις ποδιές, η πιο πρόσφατη φαίνεται ότι είναιοι minimal και elegant ποδιές, που προορίζονται κυρίως για το προσωπικό εστιατορίων, βέβαια πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν το φυσικό δέρμα το οποίο είναι διαχρονικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ