Ο γνωστός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet έστρεψε την προσοχή του στα πιο νόστιμα ταβερνάκια στην Αθήνα, χωρίς να αποκλείει ωστόσο και τα καλύτερα κυριλέ εστιατόρια. Ας δούμε τι λέει…

Αυτά που κάνουν τόσο ξεχωριστή την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι τα υλικά. Τα ολόφρεσκα θαλασσινά, τα προϊόντα εποχής, οι τοπικές συνταγές με τις όσο το δυνατόν λιγότερες σάλτσες αναδεικνύουν τις γεύσεις της Μεσογείου. Αν στα παραπάνω προσθέσεις φρέσκο λαδάκι, καθώς και μερικές φέτες ξεροψημένου ψωμιού, τότε όλα γίνονται ακόμα πιο νόστιμα.

Οι Έλληνες τρελαίνονται να τρώνε έξω, γι’ αυτό και τα βράδια τα μεζεδοπωλεία και οι ταβέρνες σφύζουν από κόσμο. Φίλοι και οικογένειες συναντιούνται, συζητούν και περνούν καλά τρώγοντας σε μικρά και οικονομικά ταβερνάκια, που κάνουν τη διαφορά. Γιατί πολύ απλά αυτά είναι Ελλάδα!

Café Αβυσσηνία
Κρυμμένο στην πολύχρωμη Πλατεία Αβυσσηνίας, στη μέση της αγοράς, ένα μποέμικο μεζεδοπωλείο παίρνει άριστα για την ατμόσφαιρά του, το φαγητό του και το φιλικό σέρβις του.

oikeio

Οικείο
Με εξαιρετική σπιτική κουζίνα, αυτή η μοντέρνα ταβέρνα είναι αυτό που λέει ακριβώς το όνομά της. Τρομερά οικεία! Στα συν και η ρετρό αισθητική της.

Κανέλα
Σπιτικό χωριάτικο ψωμί, ρετρό αισθητική ακόμα και στα σερβίτσια δίνουν τον τόνο σε αυτή την trendy ταβέρνα, που σερβίρει τοπική ελληνική κουζίνα.

Παραδοσιακό
Γύρω από την Πλάκα αυτή η ταβέρνα με τα λίγα τραπεζάκια στο δρόμο είναι από τα καλύτερα μέρη για παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.

tzitzikas-mermigas suntagma 1new

Τζίτζικας & Μέρμηγκας
Ένα χαριτωμένο και μοντέρνο μεζεδοπωλείο που έχει πολλά μαγαζιά στην Αθήνα. Ένα από αυτά είναι κοντά στο Σύνταγμα και κάλλιστα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου.

Γιάντες
Ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο με λευκά λινά τραπεζομάντηλα και φρεσκοκομμένα λουλούδια σε μια υπέροχη λουλουδάτη αυλή στα Εξάρχεια. Υπέροχο φαγητό με πολλά οργανικά προϊόντα.

Φιλίππου
Ο Φιλίππου μαγειρεύει νόστιμα ελληνικά πιάτα από το 1923. Στο κέντρο του Κολωνακίου, έχεις μια ευκαιρία να φας φαγητό με ελληνική ψυχή.

spondi3edited

Σπονδή
Κάθε χρόνο κερδίζει 2 αστέρια Michelin και όχι άδικα απ’ ότι φαίνεται. Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, που όσα βραβεία και να πάρει τα αξίζει!

Βαρούλκο Seaside
Νόστιμα θαλασσινά σε έναν νέο χώρο πάνω στη θάλασσα. Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει εξαιρετικά το ψάρι, το οποίο τώρα απολαμβάνεις με θέα τα σκάφη στο Μικρολίμανο.

Μάνη Μάνη
Εξειδικεύεται στη μανιάτικη κουζίνα και το δείχνει, με νόστιμα πιάτα σε έναν χώρο με χαριτωμένα δωμάτια και φιλικό σέρβις.

HYTRA_SUMMER_LOW_20

Hytra
Εξαιρετική θέα και φαγητό σε έναν μοντέρνο χώρο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Όσο προλαβαίνετε ακόμα στον Αστέρα Βουλιαγμένης λειτουργεί και η καλοκαιρινή Galazia Hytra, με πιάτα εξαιρετικά φτιαγμένα από τον Χρύσανθο Καραμολέγκο.

Καλαμάκι Κολωνάκι
Παράγγειλε καλαμάκι με πίτα, βάλε μέσα τα ζαρζαβατικά που θέλεις και έχεις ένα γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό.

thanassisedited

Θανάσης
Στην καρδιά των Αθηνών, στην οδό Μητροπόλεως, ο Θανάσης είναι διάσημος για τα κεμπάμπ του που τυλίγει σε φρεσκοψημένη πίτα μαζί με τομάτα και κρεμμύδια στο γκριλ. Απλά θεϊκό!

Καλντερίμι
Μια κρυμμένη ταβέρνα πίσω από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων που προσφέρει αυθεντικό ελληνικό φαγητό. Όλα είναι φρεσκομαγειρεμένα και πεντανόστιμα.

mama roux1edited

Mama Roux
Είναι στο κέντρο, τρως καλά, έχει λογικές τιμές, τι άλλο θες; Ένα έθνικ εστιατόριο με πεντανόστιμα πιάτα, από μεξικάνικα μπουρίτος μέχρι American-style burgers…

Avocado
Το χορτοφαγικό στέκι της πόλης. Κατάλληλο τόσο για vegans, όσο και γι’ αυτούς που απλά προσέχουν και κάνουν διατροφή χωρίς γλουτένη, με βιολογικά πάντα προϊόντα.

Pure Bliss
Ένα από τα λίγα μέρη στην Αθήνα που σερβίρουν οργανικό καφέ, εξωτικά ροφήματα και προϊόντα από σόγια.

Nice N’ Easy
Απόλαυσε οργανικά προϊόντα σε φρέσκα σάντουιτς, βιολογικές σαλάτες και υπέροχα brunch με σπέσιαλ περιποίηση και με φόντο τον Louis Armstrong και την Marilyn Monroe.

nice n easy