Μπορεί να τους προσέχουμε και να τους λατρεύουμε όλο το χρόνο, ωστόσο σήμερα που γιορτάζουν θα τούς περιποιηθούμε λίγο παραπάνω. Και επειδή ξέρουμε ότι οι μπαμπάδες δεν εκτιμούν τίποτα παραπάνω από μια σφιχτή αγκαλιά, ένα μεγάλο φιλί και ένα καλό γεύμα, θα τούς φτιάξουμε το πιο νόστιμο πρωινό, για να τους δείξουμε την αγάπη μας και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις θυσίες που έκαναν για εμάς τόσα χρόνια. Ξυπνάμε λοιπόν λίγο πιο νωρίς, βάζουμε καφέ στην καφετιέρα και φτιάχνουμε μία (ή και παραπάνω) από τις παρακάτω αλμυρές και γλυκές προτάσεις:

Ας ξεκινήσουμε με κάτι αλμυρό:

piroski

Αυτά τα πιροσκί με πλούσια γέμιση, αν και δεν είναι ό, τι το πιο υγιεινό, είναι σίγουρο ότι θα ξετρελάνουν τους μπαμπάδες! Μια φορά το χρόνο γιορτάζουν άλλωστε!

avga_scramble

Τα αβγά scrambled ή αβγά στραπατσάδα ελληνιστί είναι η απόλυτη επιλογή των τελευταίων ετών για πρωινό και brunch. Και ναι είναι πανεύκολο να τα φτιάξεις σπίτι!

omeleta fournou IMG_0755small_2014-0911-182313 - Αντίγραφο

Συνεχίζοντας με άλλες επιλογές με αβγά, έχουμε να σάς προτείνουμε να φτιάξετε αυτήν την απολαυστική ομελέτα, η οποία εκτός από το ότι φτιάχνεται στο πι και φι, περιέχει και πληθώρα λαχανικά, γιατί εκτός των άλλων, φροντίζουμε και για την υγεία του μπαμπά.

ANOIXTH-TYROPITA

Μια τυροπιτούλα δεν άφησε ποτέ κανέναν ασυγκίνητο. Τον μπαμπά ειδικά αποκλείεται!

 

Ας περάσουμε και στο γλυκό:

loykoymades

Οι λουκουμάδες έχουν κάτι το παραδοσιακό, στο οποίο κανένας μπαμπάς δεν μπορεί να αντισταθεί.

krepes me frouta epoxis

Ποιος μπορεί να πει όχι σε γλυκές κρέπες; Στην καλοκαιρινή εκδοχή τους, τις γεμίζουμε με φρούτα, αλλά και γάλα πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε με φραουλένια σάλτσα. Εάν ο μπαμπάς είναι λάτρης της σοκολάτας, μπορείς να τις σερβίρεις με σπιτική μερέντα.

muffin-me-gemisi-sokolata-kai-karamela

Δεν γίνεται να μην προτείναμε και κάτι με πλούσια σοκολάτα. Αυτά τα κεκάκια είναι το κάτι άλλο!

 

21101222_99995_apokriatika_mpougatsa-glykia-me-krema-kai-tyri

Κλασική και αγαπημένη πίτα που λατρεύουν όλοι! Aυτή η μπουγάτσα τρώγεται ιδανικά χλιαρή προς ζεστή, πασπαλισμένη φυσικά με άφθονη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Bonus για τους μπαμπάδες που προσέχουν τη διατροφή τους:

banana-gala_128301956

Ξεγέλασε τον μπαμπά σου προσφέροντάς του αυτό το απολαυστικό smoothie, που θυμίζει milkshake, αλλά έχει απίστευτη θρεπτική αξία.

bares-tel

Μια μπάρα δημητριακών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αρχίσει η μέρα! Εάν είναι από τα χεράκια σου και περιέχει και σοκολάτα, ο μπαμπάς θα την εκτιμήσει σίγουρα!