Οι Ρουμάνοι πολίτες υιοθετούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής στην καθημερινότητά τους και όχι μόνο αυτό, αλλά φαίνεται να έχουν εκτιμήσει την αξία της γυμναστικής. Έτσι, τουλάχιστον έδειξε η έρευνα της εταιρίας «Mind the Gap», που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2019, σε όλη τη Ρουμανία, σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 16 έως 70 ετών.

Το 32% των Ρουμάνων δηλώνουν ότι κάνουν αθλήματα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, και μεταξύ αυτών οι πιο δραστήριοι είναι οι νέοι ηλικίας μεταξύ 16 και 29 ετών. Αντίθετα, η ηλικιακή ομάδα που «ξοδεύει» απεριόριστο χρόνο στην καθιστική ζωή είναι οι Ρουμάνοι από 50 έως 59 ετών. Μόνο το 16% της προαναφερθείσας ηλικιακής ομάδας δήλωσε ότι ασκείται τακτικά ή ακολουθεί ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Το 24% των Ρουμάνων χρησιμοποιούν επίσης συσκευές που τους βοηθούν να παρακολουθούν την ποιότητα του ύπνου τους, την θερμιδική τους πρόσληψη ή τη σωματική τους δραστηριότητα.

Ακόμη, από την έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι, «η ιδέα του αθλητισμού, όχι απαραίτητα συνεχώς και με πολύ οργανωμένο τρόπο, δίνει στους ανθρώπους την αίσθηση ότι έχουν κάνει κάτι για την υγεία τους. Το γεγονός ότι οι Ρουμάνοι αρχίζουν να κάνουν περισσότερα αθλήματα είναι επίσης ορατό σε αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες «καταλαμβάνουν» ένα μεγάλο μερίδιο των εκδηλώσεων στα αστικά κέντρα». Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός, ότι γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει μια τάση στην υγιεινή διατροφή, αλλά και στη γυμανστική. Από ότι φαίνειται πλέον η διατροφή έχει την πιο σημαντική θέση από ποτέ για τα περισσότερα έθνη.