Έχεις γενέθλια εσύ, το παιδί ή ο αγαπημένος σου και αποφάσισες να φτιάξεις τούρτα γενεθλίων με τα χεράκια σου. Και ενώ με τη ζαχαροπλαστική το έχεις και τα γλυκά σου είναι πάντα πεντανόστιμα, η διακόσμηση πάντα σε προβληματίζει.

Ψάξαμε και βρήκαμε λοιπόν 5 πολύ απλούς τρόπους να διακοσμήσεις τις τούρτες σου, χωρίς να χρειάζεται να έχεις γνώσεις food styling, αλλά με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πριν ξεκινήσουμε με τη διακόσμηση όμως, δες δύο βίντεο με τις βασικές συνταγές για αφράτο παντεσπάνι και αφράτη δίχρωμα μους σοκολάτα – πορτοκάλι, που θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις και το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα.

Χρωματιστή τρούφα
Η σύμμαχος σου στη διακόσμηση των γλυκών, που δίνει αμέσως πιο γιορτινή και χαρούμενη όψη σε κάθε τούρτα. Δεν χρειάζεται να την τοποθετήσεις με συγκεκριμένο τρόπο ή να φοβάσαι μήπως πέσει σε λάθος σημείο, απλά την πασπαλίζεις πάνω και γύρω από μία τούρτα καλυμμένη με γλάσο. Την ποσότητα την αφήνουμε στη δική σου κρίση.

Χρωματιστό γλάσο και ζαχαρωτά
Στα super markets θα βρεις σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες που λιώνει εύκολα και μετατρέπεται σε γλάσο για να διακοσμήσεις τις τούρτες σου. Το καλύτερο; Πέρα από τις κλασικές γεύσεις -λευκή, μαύρη, γάλακτος-, μπορείς να βρεις και ροζ με γεύση φράουλα. Λιώνεις τη σοκολάτα, την απλώνεις πάνω στην τούρτα και στη συνέχεια διακοσμείς με διάφορα ζαχαρωτά και σοκολάτες σπασμένες σε κομμάτια, που επίσης αγοράζεις από το super market.

Χρωματιστά καραμελάκια
Είτε επιλέξεις τα απλά που βρίσκεις και στο περίπτερο, είτε κάποια πιο ιδιαίτερα από ένα κατάστημα με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, που μοιάζουν με πέρλες, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο όμορφο. Τοποθετείς πάνω και γύρω-γύρω από την τούρτα και κάνεις την τούρτα σου πουά! Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καραμελάκια με ένα ή πολλά, διαφορετικά χρώματα και αν επισκεφτείς κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής πάρε και μερικά ζαχαρωτά λουλούδια που θα προσθέσουν μία ακόμη όμορφη πινελιά στην τούρτα σου.

Macarons και μαρέγκες
Ή αλλιώς διακόσμησε το γλυκό σου με ακόμη περισσότερα γλυκά. Τα χρωματιστά και ντελικάτα macarons και οι μαρέγκες που πουλάνε έτοιμα τα ζαχαροπλαστεία, θα κάνουν την τούρτα σου να μοιάζει σαν να την έχει ετοιμάσει επαγγελματίας ζαχαροπλάστης.

Με φρέσκα φρούτα και μυρωδικά
Οι μη στιλιζαρισμένες τούρτες είναι τάση και σου λύνουν τα χέρια, καθώς δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι ούτε για το στρώσιμο της κρέμας ούτε για τη διακόσμηση της. Κάνεις από δύο εναλλάξ στρώσεις παντεσπάνι-κρέμα, ρίχνεις επάνω πριν τη σερβίρεις φρούτα εποχής και ίσως κάποιο μυρωδικό όπως δυόσμο και έτοιμη η τούρτα σου.