Μια νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως οι Millennials (τα άτομα, δηλαδή, που γεννήθηκαν κυρίως τη δεκαετία του ’80 και ενηλικιώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000) δεν έχουν ιδέα για το πώς να ζεσταίνουν ένα φαγητό, αλλά και πως πετάνε τεράστιες ποσότητες φαγητού ετησίως!

Σύμφωνα με την «Daily Mail», πολλοί συμμετέχοντες στην εν λόγω δημοσκόπηση δήλωσαν πως θα προτιμούσαν να πετάξουν το φαγητό στα σκουπίδια, παρά να το ζεστάνουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους ερευνητές «οι μερίδες φαγητού που πάνε χαμένες κάθε χρόνο ξεπερνούν τα 700 κιλά, ενώ μεταξύ των πιάτων που πετάνε είναι: μακαρονάδες μπολονέζ, κοτόπουλο τηγανητό, ψάρια με πατάτες και άλλα». Η εταιρία Pyrex που διεξήγαγε τη σχετική δημοσκόπηση παρατήρησε επίσης πως σχεδόν το 23% των ερωτηθέντων (ηλικίας 18-34) δεν ξέρει τι να κάνει με τα… απομεινάρια του φαγητού του.

Ακόμη, το 18% δήλωσε πως «προτιμά να τρώει φαγητό απ’ έξω, παρά να τρώει το φαγητό που έχει στο σπίτι», ενώ ακόμα το 38% των συμμετεχόντων υποστήριξε πως «φοβάται ότι θα αρρωστήσει αν καταναλώσει το φαγητό που δεν είναι της ώρας».

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 άτομα, ενώ το ερώτημα που τους τέθηκε είναι: «Τι κάνετε με το περίσσευμα του φαγητού σας;». Τέλος, η εκπρόσωπος της εταιρείας, Αλεξάντρα Μπλιθ, τόνισε πως τα αποτελέσματα της έρευνας «αντικατοπτρίζουν τον σύγχρονο και γρήγορο τρόπο ζωής που έχουν οι νέοι σήμερα», ενώ επισήμανε ότι  είναι αναμφισβήτητο ότι η δουλειά και η κοινωνική ζωή των νέων πλέον τους κάνει να ψάχνουν το γρήγορο φαγητό.

Διαβάστε ακόμη:
Οι 6 βασικές αλλαγές που έφερε στις καταναλωτικές μας συνήθειες η πανδημία

Πώς και πότε ανακαλύφθηκε ο φούρνος μικροκυμάτων;

Η ελληνική γεύση στον καιρό των γαστρομεζέδων