Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα The Dallas Morning News ο 112χρονος Ρίτσαρντ Όβερτον, ο γηραιότερος Αμερικάνος και βετεράνος εν ζωή, αποκάλυψε πώς περνά τις μέρες του και τι περιλαμβάνει το καθημερινό του διαιτολόγιο. Οι συνήθειές του δεν είναι σίγουρα αυτές που περιμένεις.

Όχι ούτε τρώει λαχανικά και φρούτα, ούτε πολύ νερό πίνει. Αντίθετα, η μέρα του ξεκινά με ένα από τα αγαπημένα του γλυκά, όπως βάφλες, ρολά κανέλας και pancakes. Το πρωινό του ολοκληρώνεται με αρκετές κούπες καφέ με τρεις κουταλιές ζάχαρης η καθεμιά. Κατά τη διάρκεια της μέρας, καπνίζει 12 τσιγάρα, ενώ διαρκώς έχει ανά χείρας το αγαπημένο του αναψυκτικό ή ουίσκι με Coca Cola. Για επιδόρπια, επιλέγει σχεδόν σε καθημερινή βάση παγωτό και κοπλέρ ροδάκινο.

Μπορεί η διατροφή του να μην θεωρείται ούτε κατά διάνοια υγιεινή, ωστόσο τίποτα δεν δείχνει ότι οι μέρες του Ρίτσαρντ στον πλανήτη είναι μετρημένες. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο 112χρονος έχει απίστευτη ενέργεια, ακόμα ταξιδεύει για να παραστεί σε οικογενειακά reunions, ενώ έχει γνωρίσει από κοντά και αρκετούς celebrities και πολιτικούς, ανάμεσά τους ο Στιβ Χάρβευ και ο Μπάρακ Ομπάμα. Όταν ο Χάρβευ τον ρώτησε το μυστικό της μακροζωίας του, ο Ρίτσαρντ απάντησε: «Απλά συνέχισε να ζεις, μην πεθάνεις».