Φέτος μπορεί το Πάσχα να μην θυμίζει άλλες εποχές με εκδρομές και μεγάλα καλέσματα σε σπίτια, αλλά και πάλι μας δίνει μια καλή ευκαιρία να βγούμε από τη μονοτονία του εγκλεισμού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι αλήθεια ότι θα μας περιορίσει αρκετά, τόσο ως προς τα άτομα με τα οποία θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα, όσο και ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα ετοιμάσουμε τα παραδοσιακά εδέσματα των ημερών, αφού δεν προβλέπεται να βάλουμε κάρβουνα και σούβλες. Πάντα όμως υπάρχουν λύσεις, ώστε να γιορτάσουμε με την οικογένεια μας αυτές τις μέρες, περνώντας ευτυχισμένες και νόστιμες στιγμές.

Φέτος λοιπόν και αβγά θα βάψουμε και το σπίτι θα στολίσουμε αν θέλουμε με πασχαλινά διακοσμητικά και παραδοσιακά γλυκά θα ζυμώσουμε και το κυριότερο; Θα μαγειρέψουμε γιορτινές συνταγές, που θα απολαύσουμε με την οικογένεια μας σε ένα όμορφα στρωμένο και διακοσμημένο τραπέζι. Στο Olivemagazine.gr έχουμε τις πιο νόστιμες συνταγές για το αναστάσιμο και πασχαλινό τραπέζι. Επιλέξαμε, λοιπόν, ανάμεσα τους δύο συνταγές από τα πιο κλασικά πιάτα των ημερών, για να ετοιμάσετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.

Κυρίως Πιάτο – αρνί ή κατσίκι;
Άλλοι προτιμάνε το αρνί, άλλοι το κατσίκι. Για να βγείτε από το δίλημμα, σας έχουμε από μία συνταγή, που θα φτιάξετε εύκολα στο φούρνο.

Αρνάκι ψητό με πατάτες, αρωματισμένο με δεντρολίβανο και μουστάρδα

Κατσικίσιο μπουτάκι πασχαλινό στη λαδόκολλα

Δείτε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πασχαλινό αρνάκι και κατσικάκι

Η μαγειρίτσα, έτσι κι αλλιώς
Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του αναστάσιμου τραπεζιού, που αν περισσέψει σερβίρεται το ίδιο ευχάριστα και την Κυριακή του Πάσχα. Φέτος, την έχουμε σε δύο εκδοχές μια κλασική και μία… vegan.

#FoodieStories: Μαγειρίτσα κλασική, με εντόσθια, όπως την ξέρετε (περίπου)

Vegan μαγειρίτσα, όπως δεν την ξέρετε!

Εκ των έσω νοστιμιές…
Από το πασχαλινό τραπέζι δεν λείπουν ποτέ οι μεζέδες με συκωταριά και εντεράκια ή αλλιώς το κοκορέτσι και τα γαρδουμπάκια, που μπορείτε να φτιάξετε στο φούρνο και στην κατσαρόλα.

Κοκορετσάκια στο φούρνο

Γαρδουμπάκια κοκκινιστά στην κατσαρόλα

Δείτε επίσης: Πώς καθαρίζουμε τα αρνίσια έντερα

Οι πίτες του Πάσχα
Οι αλμυρές πίτες είναι πάντα ευπρόσδεκτες στο πασχαλινό τραπέζι. Και μπορούν να είναι απολύτως παραδοσιακές, όπως μια ρουμελιώτικη αβγόπιτα ή εναλλακτικές όπως μια πίτα με γέμιση που θυμίζει μαγειρίτσα, για όσους δεν χορταίνουν με τίποτα την πασχαλινή σούπα.

Αβγόπιτα ρουμελιώτικη

Πίτα-μαγειρίτσα

Σαλάτα η απαραίτητη
Γίνεται τραπέζι χωρίς σαλάτα; Φυσικά και όχι! Για να έχετε επιλογές, φέτος ξεχωρίζουμε μία κλασική πράσινη σαλάτα, αλλά και μια πιο ιδιαίτερη με που συνηθίζεται σε όλη την ελληνική παράδοση, από την Κρήτη ως τη Μακεδονία, με ψητά κρεμμύδια και πορτοκάλι. Συμβουλή μας; Να τις φτιάξετε και τις δύο, σαλάτες είναι, θα χρειαστούν…

Πράσινη σαλάτα με πιπεριές και κρουτόν

Σαλάτα με ψητά κρεμμύδια και πορτοκάλι

Ο γλυκός επίλογος
Πέρα από τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια, ένα γιορτινό τραπέζι θέλει και το επιδόρπιο του. Φέτος, προτείνουμε παραδοσιακή μελόπιτα, αλλά και πασχαλινή τερίνα με τυρί κρέμα και ποικιλία αποξηραμένων φρούτων.

Πασχαλινή μελόπιτα από τη Σίφνο

Πασχαλινή τερίνα