Μπριζολάκια, παϊδάκια, μπιφτέκια, λουκάνικα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, γενικά ό,τι κρέας μπαίνει στη σχάρα την Τσικνοπέμπτη έχει την τιμητική του. Δείτε μερικά μέρη που το τσικνίζουν καλά.

Τηλέμαχος Athens: Αγαπημένο εστιατόριο για σοβαρή κρεατοφαγία στο κέντρο της Αθήνας, που μεταφράζεται σε σπαλομπριζόλα με χοντρό αλάτι και τραγανές πατάτες, ζουμερό φιλέτο Chateaubriand, t-bone, λουκάνικο από μαύρο χοίρο και άλλα πολλά και νόστιμα. Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, τηλ. 210 3613300.

Βεντήρη Roast House: Ένας μικρός ναός για τους λάτρεις του κρέατος, με σεβασμό στην πρώτη ύλη και με εμπειρία στο ψήσιμο. Εκεί δοκιμάζετε tomahawk και picanha Black Angus, μπιφτέκι νεροβούβαλου αλλά και γουρουνόπουλο γάλακτος. Βεντήρη 5, Ιλίσια, τηλ. 210 7295491.

Ο Σπανός: Ταβέρνα με ιστορία από το 1981 και ειδίκευση στα παϊδάκια και στο αγρινιώτικο καλοψημένο κοκορέτσι. Εδώ δοκιμάζετε επίσης, προβατίνα στα κάρβουνα και ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια, ό,τι πρέπει για Τσικνοπέμπτη δηλαδή! Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, τηλ. 2108327381.

Τέλης: Για τα νόστιμα μπριζολάκια του Τέλη παραμιλάει όλη η Αθήνα. Εδώ, απλά θα σας ρωτήσουν πόσες μερίδες θέλετε (από μπριζολάκια εννοείται) και τι θα πάρετε για τη μέση. Να ξέρετε οι μερίδες είναι μεγάλες, οπότε στον Τέλη δεν πάτε για να τσιμπήσετε. Ευριπίδου 86, Αθήνα, τηλ. 210 3242775.

Spit Jack: Το έχουμε ξαναπεί, στο Spit Jack θα δοκιμάσετε την καλύτερη γουρουνοπούλα, με απίστευτα τραγανή πέτσα! Αλλά και ζουμερό κοτόπουλο και πάπια, που ψήνονται στη σούβλα και μπορούν να συνοδεύονται από υπέροχες σάλτσες. Σκούφου 10, Πλάκα, τηλ. 210 3316003.

Μαύρος Γάτος: Ο πιο νόστιμος Γάτος του Παγκρατίου κατοικεί σε ένα ευρύχωρο υπόγειο και την κάνει ταράτσα με παϊδάκι-λουκούμι, σπιτικές πίτες αλλά και απίθανο μοσχαράκι κοκκινιστό. Πολέμωνος 4, Παγκράτι, τηλ. 210 7236903.

Τζίμης: Οι σούβλες ξεκινούν τα γυρίσματα και το ζουμερό κοντοσούβλι που έχετε δοκιμάσει ψήνεται και σκορπάει ευωδιές στην πλατεία του Βύρωνα. Εδώ δοκιμάζετε επίσης κοκορέτσι, και απίστευτα τραγανές τηγανητές πατάτες. Για να εξασφαλίσεις ότι σίγουρα θα τα γευτείς καλό είναι να καλέσεις για κράτηση. Ελευθερίου Βενιζέλου 2, Πλατεία Αγίου Λαζάρου, Βύρωνας, τηλ. 210 7658965.

Μαγγίνας: Πεντανόστιμο κοκορέτσι, τραγανό απ’ έξω και πολύ ζουμερό το συκώτι μέσα και πολύ καλό γουρουνόπουλο σούβλας, είναι οι δύο βασικοί λόγοι για να πας στον Μαγγίνα όχι μόνο την Τσικνοπέμπτη, αλλά όλο το χρόνο! Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ. 210 8046143.

Γίδι: Στο κρεατοφαγικό εστιατόριο του Βασίλη Ακρίβου, που θυμίζει ταβέρνα παλιάς κοπής δοκιμάζετε πεντανόστιμη αρνίσια συκωταριά, χοιρινά μπριζολάκια, μοσχαρίσια μπιφτέκια και επικές σπαλομπριζόλες. Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ. 210 2828848.

BarBq: Για την ιστορία να ξέρετε ότι το BarBq είναι από τα πρώτα εστιατόρια της Αθήνας που παρουσίασε διάφορες, άγνωστες για την εποχή τους αλλά κλασικές σήμερα κοπές. Εκεί λοιπόν θα πάτε για μοσχαρίσια κόντρα μπριζόλα με κόκκαλο, striploin steak, rib-eye και μοσχαρίσιο σιδηρόδρομος. Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9319675.

Στου Βαλέσα – Όλα στη λαδόκολλα: Όπως μαρτυράει και το όνομα του μαγαζιού, Στου Βαλέσα ξεχνάτε τα πιάτα και ετοιμάζεστε να απολαύσετε νόστιμα ψητά στη λαδόκολλα. Να πάρετε σίγουρα ζουμερά μπιφτεκάκια, χοιρινά μπριζολάκια, κοντοσούβλι κοτόπουλο και ένα καριολίκι ή αλλιώς πικάντικη ψητή φέτα με ντομάτα και πιπεριά (εντάξει, αυτό έρχεται σε πιατέλα). Αγ. Σοφίας 91 , Πλατεία Ηρώων Κύπρου (Άνοιξης), Νέα Σμύρνη, τηλ. 212 1066868.

Τα Βλάχικα: Μας αρέσει πολύ οτιδήποτε βγαίνει από τις σούβλες και τις σχάρες αυτής της ιστορικής ταβέρνας, από το αρνί και τη γουρνοπούλα έως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι. Εκεί που δεν αντιστέκεται κανείς και με τίποτα βέβαια, είναι τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια! Λεωφ. Βάρης & Πρεβέζης, Βάρη, τηλ. 210 8956141.

Steak Alive: Ένα steak house με απίθανα rib eyes, μοσχαρίσιες χορταστικές σπαλομπριζόλες, πληθωρικά tοmahawk, χοιρινό κότσι, μπέργκερ αλλά και γουρουνοπούλα, που κάθε γνήσιος κρεατοφάγος θα λατρέψει! Κρήτης 23 & Αγ. Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ. 210 4952000.

Κρητικός: Η παραδοσιακή αυτή ταβέρνα της Παλλήνης αποτελεί κλασικό προορισμό για τους φανατικούς κρεατοφάγους. Εκεί άλλωστε βρίσκετε εξαιρετικό μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο, νεφράκια στα κάρβουνα, τρυφερά παϊδάκια και συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια. Πάντα γεμίζει κόσμο, γι αυτό κάντε κράτηση εγκαίρως. Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 210 6659061.

Το Τρίγωνο: Τα Καλύβια είναι διάσημα για τις ταβέρνες με κρέας και το Τρίγωνο αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα. Οι μερίδες είναι όπως τις θέλει κάθε λάτρης του κρέατος, δηλαδή τεράστιες. Όσο για τις σπεσιαλιτέ τους; Σίγουρα τα μπιφτέκια, το κοκορέτσι και η σταβλίσια μπριζόλα. Αθηνών 36, Καλύβια, τηλ. 22990 48540.