Η πανδημία του κορωνοϊού αναμένεται να φέρει αλλαγές ακόμη και στα γεύματα που σερβίρονται κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών.

Συγκεκριμένα, οι χάρτινοι κατάλογοι φαγητών θα αποτελέσουν παρελθόν, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες σε κάποιες περιπτώσεις θα αναστείλουν εντελώς το σερβίρισμα φαγητού σε μία προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του ιού.

Στις περιπτώσεις, που θα υπάρχουν γεύματα, αυτά θα είναι συσκευασμένα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πλέον το να φέρνει ο επιβάτης φαγητό από το σπίτι του θεωρείται μια καλή εναλλακτική. Όσον αφορά το αλκοόλ, θα περιοριστεί και σε κάποιες περιπτώσεις θα καταργηθεί. Μάλιστα, κάποιες αεροπορικές, που θα σερβίρουν ποτά θα είναι «σφραγισμένα».

Να σημειώσουμε, πως οι παραπάνω προτάσεις είναι οι επικρατέστερες προτάσεις για τα αεροπορικά γεύματα, αλλά φυσικά η κάθε αεροπορική εταιρία έχει τη δική της πολιτική.

Ακόμη, να προσθέσουμε ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, παρουσίασε σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν και τα οποία συνέταξε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν ήδη παραδοθεί στους φορείς του τουρισμού για διαβούλευση και υποβολή προτάσεων από την πλευρά τους και ανάμεσα στα άλλα υπάρχει πρόβλεψη πως για πτήσεις έως τεσσάρων ωρών δεν θα σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες, αλλά μόνο συσκευασμένα σνακ

Όσον αφορά, το υπόλοιπο πλαίσιο των αεροπορικών ταξιδιών, αναμένεται ότι η τετράωρη αναμονή στο αεροδρόμιο θα αποτελεί κανόνα στο εξής, καθώς πολλά αεροδρόμια θέλουν να αποστειρώνουν τις πλαστικές και μεταλλικές αποσκευές, περνώντας τις υπό υπεριώδη ακτινοβολία.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους ασφαλείας των αεροδρομίων δεν έχει διευκρινιστεί πολλά ακόμη, ωστόσο στις ΗΠΑ, όπου εφαρμόζονται ιδιαίτερα αυστηροί κανονισμοί, ήδη επιτράπηκε η μεταφορά μπουκαλιών αντισηπτικού, μεγαλύτερων των 100ml. Τέλος, η χρήση μάσκας μάλλον θα είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε ακόμη:
Οι 5 ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης

Εστιατόριο θα σερβίρει μόνο έναν πελάτη εξαιτίας κορωνοϊού!

Κορωνοϊος – Γερμανία: Άνοιξε ο τομέας της εστίασης