Ο γνωστός Βρετανός σεφ είναι από τις πιο γνωστές μορφές στο παγκόσμιο γαστρονομικό προσκήνιο ωστόσο, τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι πέρασε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του αφού αναγκάστηκε να κλείσει 12 από τα 37 εστιατόριά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, απόφαση που κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Πώς όμως κατάφερε να αντιμετωπίσει το «σοκ» μιας τόσο δύσκολης επαγγελματικά περιόδου;

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Woman’s Weekly, είπε: «Τα χρόνια των εστιατορίων είναι όπως τα σκυλίσια χρόνια. Άρα τα 10 έτη είναι πολύ μακρύς χρόνος. Ήταν μια σκοτεινή εποχή». Η εταιρεία του ανακοίνωσε στην αρχή της χρονιάς την απόφασή της να διατηρήσει ανοιχτά λιγότερα εστιατόρια προκειμένου να αντεπεξέλθει οικονομικά δεδομένου ότι τα χρέη της ανέρχονταν σε εκατομμύρια λίρες.

This is really important everyone, get involved play your part and pick up your @cr_uk #UnityBand for #WorldCancerDay on 4 Feb. Link in my bio to get yours.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Oliver (@jamieoliver) στις

Ο σεφ εκτός από επαγγελματίας είναι και οικογενειάρχης αφού είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του 18 χρόνια, (σ.σ. είναι μαζί από την παιδική τους ηλικία) και έχουν πέντε παιδιά, ηλικίας από ενός έως 15 ετών. Η οικογένειά του λοιπόν είναι και το πιο ισχυρό μέσο αποσυμπίεσής του αφού, όπως δήλωσε, τον στήριξαν στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. «Γυρίζω στο σπίτι και βλέπω τα παιδιά μου κι αυτό πάντα με ενθουσιάζει» είπε, ενώ ανέφερε πως θεωρεί τα πέντε παιδιά του, την «καλύτερη θεραπεία».

Little River’s growing fast, sweet boy…. 🐝

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Oliver (@jamieoliver) στις

Δίνοντας μια εικόνα της οικογενειακής του ζωής του, ο Jamie Oliver μίλησε για την σχετικά νέα εμπειρία του στην ανατροφή εφήβων, αναγνωρίζοντας ότι κατά περιόδους τη θεωρεί πολύ δύσκολη. «Η Τζουλς κι εγώ αγωνιζόμαστε κατά καιρούς» είπε. «Πρέπει να καταλαβαίνεις ότι από εκεί που μεγάλωνες ένα παιδί, έχεις πλέον μια νεαρή γυναίκα. Είμαστε αναγκασμένοι, ανά περιόδους, να σφίγγουμε τα λουριά … ειδικά με τα social media. Είμαστε η πρώτη γενιά γονέων που πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση. Αν ακούγονται πολλοί ήχοι κινητών μέσα στο σπίτι, τους παίρνω τα τηλέφωνα για μια μέρα». Όπως βέβαια είναι προφανές, το πρόγραμμα του δραστήριου σεφ είναι κάτι παραπάνω από υπερ-πλήρες, ωστόσο, τόνισε ότι προσπαθεί να εκμεταλλεύεται κάθε λεπτό του ελεύθερου χρόνου του με την οικογένειά του ενώ προσπαθεί να παραβρίσκεται σε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις δραστηριότητες των παιδιών του.