Διαδεδομένο σε όλη την Απω Ανατολή, με αρκετές τοπικές παραλλαγές, είναι ένα άρτυμα της κουζίνας τους από αρχαιοτάτων χρόνων.

Το χρώμα του ποικίλλει, υπάρχει δηλαδή λευκό, κόκκινο και μαύρο, με διαφορετικές ιδιότητες το καθένα. Πιο συγκεκριμένα, το λευκό ξίδι ρυζιού είναι πιο ήπιο αρωματικά, βγάζει μια ελαφριά γλύκα, γι’ αυτό είναι ο κατάλληλος σύντροφος σε σαλάτες, με φρέσκα λαχανικά, σε βραστές σαλάτες, στο ρύζι του σούσι, σε μαρινάδες ψαριών ή ως συνοδευτικό σε ωμά όστρακα.

Θα το βρείτε σε καταστήματα με ανατολίτικα προϊόντα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Δείτε επίσης:
Ξέρεις τι είναι η πάστα μίσο;

Σάλτσα σόγιας: από την Ασία με αγάπη

Μπορεί το μίσο και η σάλτσα σόγιας να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο;